I fremtiden kommer kommer den visuelle kommunikation til at spille en stadig større rolle. Og her har Viborg Kommune alle muligheder for at være med helt i front.

‘Godt set, Viborg’

Med en ny status som ‘Unesco Creative City’ har Viborg spillet sig til en position inden for mediekunst, hvor kun fantasien sætter grænser for fremtidige muligheder. 'Viborg er et eksempel på, at uanset hvor lille man er, kan man opnå en markant position,' siger direktør.
(Arkiv)

Hjælp på vej til udsatte skoleelever i tre kommuner

Forårets nedlukning af folkeskolerne gav udsatte elever et fagligt og socialt efterslæb. Herlev, Tårnby og Københavns Kommune har sammen med lokale foreninger og naturcentre fået tildelt 10,3 mio. kr. til en fælles indsats, der skal få eleverne godt i gang igen i skolen.
Esbjerg Kommune tager den grønne omstilling seriøst med flere tiltag i både offentlig transport og renovation, siger Søren Heide Lambertsen (V), formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

Nu skal der skraldes grønt i Esbjerg

Fra i dag ruller Esbjerg Kommunes renovationsvogne ud på gader og veje med biogas i brændstoftankene - udvundet af blandt andet lokal madaffald. 'Det danner en fin rød tråd,' siger udvalgsformand.
Konkursen er faretruende nær på Munke Mose friplejehjem i Odense. Kommunen står klar med egne medarbejdere, hvis plejehjemmet bukker under.

Konkurs truer forude: Friplejehjem i frit fald

Venstre argumenterer meget for friplejehjem, men de er ikke altid en succes. I Odense er et af kommunens tre friplejehjem kommet i så store økonomiske problemer med en gæld på 80 mio. kr., at det er tæt på konkurs.
Borgmester John Dyrby Paulsen (S) har modtaget et omfattende klagebrev over forvaltningen fra 42 familier. (Arkiv)

42 familier i klagebrev til kommune: Massivt brud på retssikkerheden

I et fælles klagebrev til Slagelse Kommune retter 42 familier hård kritik af forvaltningen, der ifølge ordlyden ikke overholder lovgivningen og har en betændt kultur. Borgmesteren: 'Det gør indtryk'.
(Illustration)

Ny forsøgsordning skal fremme grønne hurtigbusser i hovedstaden

Regeringen vil sammen med kommuner teste grønne hurtigbusser i byområder, hvor det også gavner erhvervslivet.
Lisbeth Torfing (EL), formand for Horsens Kommunes udvalg for beskæftigelse og integration. (Arkiv)

Kommune gør økonomisk rådgivning til ledige permanent

Det har været en succes i Horsens Kommune at tilbyde gældsrådgivning til borgere uden job. Ordningen er nu forlænget som led i budgetforhandlingerne: "Nogle er kommet i beskæftigelse igen," siger udvalgsformand.
Byrådsmedlem i Aarhus Kommune, Gert Bjerregaard (SF), forventer at kommunen kan spare store beløb fremover, hvis medarbejderne fortsætter med at holde digitale møder frem for fysiske. (Arkiv)

Kommuner kan spare millioner ved at holde møder digitalt

Der er mange millioner kroner at spare ved at holde møder digitalt, viser en opgørelse i Aarhus Kommune. Her regner man med at have sparet 85 millioner kroner på grund af digitale møder under det første halvår med corona. De digitale møder er kommet for at blive, mener politikere.
Michael Larsen (R), formand for Plan- og Teknikudvalget i Vordingborg Kommune er tilfreds med flexboligordningen, der sikrer salg af ellers usælgelige huse. (Arkiv)

Flexboliger giver medvind til landsbyer

Salget af helårshuse uden bopælspligt - flexboliger- er steget i hele landet. I Vordingborg Kommune mener udvalgsformand, at ordningen har givet nyt liv til de små bysamfund, hvor usælgelige huse ellers kunne ende som tomme og faldefærdige bygninger.
Hans Erik Møller (S), næsteformand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune, står med en ekstraregning på millioner for ulovligt opkrævet rengøringsbetalinger til borgere på botillbud. (Arkiv)

Handicappede har i årevis fejlagtigt betalt for rengøring

Esbjerg Kommune har gennem flere år opkrævet betaling for mad og rengøring af svært handicappede i botilbud. Nu skal kommunen betale millioner tilbage til borgerne.
De Konservative i Randers Kommunes byråd foreslår, at man hænger et værk om af den lokale kunstner Sven Dalsgaard i stedet for at sætte Dannebrog i hjørnet af byrådssalen. Billedet her er fra en tidligere udstilling af Dalsgaard på Randers Kunstmuseum.

‘Jeg væmmes’: Dannebrog deler vandene

Store følelser og modsatrettede synspunkter blev luftet for fuld udblæsning på byrådsmøde i Randers, hvor et flertal nu har bestemt, at Dannebrog fremover skal pryde byrådssalen.
Håndsprit består blandt andet af brandfarlig alkohol, så medarbejdere, der fragter spritten til kommunens institutioner og afdelinger, skal på sikkerhedskursus. (Arkiv)

Kommune sender medarbejdere på kursus i ‘spritkørsel’

Da coronaepidemien brød ud herhjemme, gav EU kommunerne dispensation fra reglerne om transport af håndsprit. Nu udløber dispensationen, og derfor skal medarbejdere nu på kursus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.