Stillesiddende undervisning med fokus rettet mod bøger eller computerskærmen slider på motivationen, viser ny undersøgelse. (Genrefoto)

Rapport: Udskolingen er præget af prøvefokus

Undervisningen i folkeskolens udskoling er 'boglig' og 'faglig' og præget af et fokus på de afsluttende prøver. Det fortæller ledere, lærere og elever i ny rapport.
(Arkivfoto)

Ældre raser over ændring af madpolitik – vil fjerne fokus på dansk mad

En revidering af den officielle madpolitik i Favrskov Kommune har skabt heftig debat om dansk madkultur. Borgmesteren afviser dog at fjerne boller i karry og frikadeller fra menukortet.
'Cirkelines fødselsdag' - en forestilling på Zangenbergs Teater med Marie Tourell Søderberg og Christian Bergman. (Arkivfoto)

Kultur koster penge – men hvor mange?

Kulturministeren har i et svar offentliggjort, hvor meget kulturen koster for den enkelte borger i alle landets kommuner. Se her, hvor meget din kommune bruger pr. indbygger.
(Arkivfoto)

Bibliotekarerne får nyt navn

Medlemmer i Bibliotekarforbundet har ved urafstemning valgt at skifte navn til Forbundet Kultur og Information.
Kim Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg og borgmester i Høje-Taastrup Kommune. (Arkivfoto)

Kommunens medarbejdere skal op i tid

KL og Forhandlingsfællesskabet er enige om, at langt flere kommunale medarbejdere skal op i tid eller ansættes på fuldtid.
Regeringen planlægger at offentliggøre sit udspil til udligningsreform torsdag, bekræfter flere kilder overfor NB-Økonomi. Samtidig peger mere og mere på, at der bliver tale om en større reform end forventet.

Regeringsudspil til udligningsreform sender penge fra øst til vest

Torsdag vil regeringen fremlægge udspil til en udligningsreform, der skal fordele penge mellem kommuner. Det kommer til at skabe politisk røre, forudsiger chefredaktør Arne Ullum.
(Arkivfoto)

Fagforbund uenige om børnehave-undersøgelses resultater

BUPL er stærkt kritisk over for ny landsdækkende undersøgelse i danske børnehaver, mens FOA hæfter sig ved et rystende ringe niveau.
Visse former for støtte til plejebørn og -forældre har positive effekter på børnenes trivsel og kan stabilisere anbringelsen, viser rapport fra VIVE. (Arkivfoto)

Plejebørn trives bedre med bestemte typer støtte

Plejebørn trives bedre og får en mere stabil anbringelse, hvis de og plejeforældrene modtager især netværksstøtte, supervision ved psykolog eller psykiater og specialundervisning.
En ny kortlægning af kommunernes forebyggelsesindsatser, som Statens Institut for Folkesundhed står for, viser, at langt de fleste kommuner har implementeret Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker. (Arkivfoto)

Kommunerne sætter fortsat ind på forebyggelse og sundhed

Otte ud af 10 kommuner har implementeret Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker på tobak, alkohol, fysisk aktivitet, kost og mental sundhed. Men arbejdet slutter ikke der, påpeger KL.
Lederen af undervisningen og lederen af fritidsdelen det samlede ledelsesansvar på tværs af skole, SFO og klub. Alligevel er der stor forskel på den løn, de to får. (Arkivfoto)

Til kamp mod gigantisk lønforskel på 80.000 kr.

En massiv lønforskel for to ledere på en skole i Esbjerg Kommune med samme funktion og ansvar har fået fagforbund op i det røde felt.
Barbara Bertelsen var departementschef i Justitsministeriet, da Mette Frederiksen (S) var justitsminister. Dermed skal de på ny arbejde sammen. (Arkivfoto)

Barbara Bertelsen ny departementschef i Statsministeriet

Barbara Bertelsen skal være ny departementschef i Statsministeriet efter Christian Kettel Thomsen, oplyser Statsministeriet.
Det er hjemmedialyseanlæg som dette, der efterhånden dræner kommunernes kasser. Kommunerne overtager i stigende grad en række behandlingsopgaver, der tidligere lå på sygehusene. (Arkivfoto)

Hjemmedialyse og behandling med drop presser kommuner

Kommuner savner klarere rammer og økonomisk kompensation for stigende antal borgere, der behandles hjemme. Det kan ikke fortsætte i samme spor uden store konsekvenser, lyder det fra flere sider.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.