(Arkiv)

Kritik: Plejehjemsbeboere er stadig alt for isolerede

Selvom besøgsreglerne på mange plejehjem er lempet, får Alzheimerforeningen og Ældre Sagen henvendelser fra frustrerede pårørende
(Arkiv)

Hjemme eller på kontoret: Medarbejdere må nu arbejde, hvor de vil

En aarhusiansk virksomhed har valgt at lade medarbejderne arbejde, hvor de vil. Mange medarbejdere er mere glade og produktive, når de arbejder hjemmefra.
Rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF). (Arkiv)

Aarhus-ordning med busbørn skaber mistrivsel og mindre læring

Undersøgelse giver et grelt billede af busordning i Aarhus Kommune. Rådmanden vil gå ordningen efter i sømmene, men vil ikke stoppe den.
(Arkiv)

Brev til landets borgmestre: Gør byerne cykel- og gangvenlige

Post corona: Nu skal vi gentænke byerne og skabe bedre rammer for, at borgerne vælger en aktiv og bæredygtig transport i hverdagen. Det skriver Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam i et brev til landets borgmestre.
Anette Mortensen, borgmester i Stevns Kommune.

Sagsbunkerne vokser i kommunerne: ‘Vi er sat langt tilbage’

Borgmestre i hovedstadsområdet glæder sig til at få flere medarbejdere tilbage på rådhuset, hvor de trods corona-restriktioner kan arbejde mere effektivt.
(Arkiv)

Mindre børnegrupper har været godt for børnenes trivsel

De mindre børnegrupper i daginstitutionerne, som er indført under coronakrisen, har positiv virkning på børnenes trivsel. Det svarer 59 procent af det pædagogiske personale i ny undersøgelse fra FOA.
De fysiske krav om afstanden mellem hver elev er afgørende for planlægningen for genåbningen af de store klasser i skolen. (Arkiv)

Skoleforvaltninger knokler med målebånd og mødetider

Der bliver tænkt i målebånd, fysiske rammer og personale i denne uge i skoleforvaltningerne i hele landet, inden de ældste elever vender tilbage til den fysiske undervisning på mandag.
Ældre med demens får nu hjemmebesøg fra deres dagtilbud, hvis de og deres pårørende ønsker det. (Arkiv)

Omvæltninger presser hjemmeboende demensramte

Odense Kommune har oprettet et nødberedskab for hjemmeboende demensramte, der er presset af omvæltninger. Borgerne tilbydes besøg - for eksempel med en gåtur.
(Arkiv)

Stor forskel på svartid ved Covid-19-test

Der er ikke kapacitet nok på regionens laboratorier til at analysere alle prøver for Covid-19. Det giver svartid på helt op til seks dage.
Et samlet beløb på 6,5 mio. kr. er på vej tilbage til forældre, der har betalt for skolefritidsordning, der ikke er blevet benyttet under corona-nedlukningen. (Arkiv)

Aalborg betaler 6,5 mio. kr. tilbage til forældre

7.500 forældreindbetalinger til fritidsordninger i Aalborg Kommune under nedlukningen skal betales tilbage, mener kommunens skoleudvalg.
Borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen, synes det er urimeligt, at kommunen skal betale til andre i udligning. (Arkiv)

Borgmestre ser vidt forskelligt på udligningsreform

Reaktionerne er vidt forskellige, når borgmestrene vurderer konsekvenserne af den nye udligningsreform, der blev vedtaget i går. Her er både dyb frustration og stor glæde.
KL foreslår en national plan for lageropbygning, så der er værnemidler nok til de første uger af en pandemi. (Arkiv)

KL opfordrer regeringen til national plan for værnemidler

Både medarbejdere og borgere skal være trygge ved, at der er de værnemidler, der er brug for under en pandemi. Derfor opfordrer KL regeringen til at få lavet en national plan for værnemidler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.