(Arkiv)

BørneTelefonen: Familieforhold blev det hyppigste emne under corona

Forholdet mellem barn og forældre har for første gang nogensinde overhalet kærlighed og forelskelse som det emne, der fylder mest på BørneTelefonen. Det viser en ny analyse af samtaler under corona i 2020.
En borger ønsker, at kommunens kantiner i et år serverer de samme måltider, som de ældre på plejehjemmene får.

Forslag: Servér ældremaden til kommunens ansatte

En borger med en mor på plejehjem foreslår borgmesteren, at kommunens ansatte får de ældres mad serveret i kantinen. Borgmesteren afviser, at maden er uappetitlig.
Mange kommuner vælger at indgå indkøbsaftaler med firmaer uden for kommunegrænsen. Det ærgrer det lokale handelsliv. (Arkiv)

Lokal detailhandel frustreret over kommunes indkøbspolitik

Er det rimeligt, at kommunerne handler ind for millioner i andre kommuner for at spare penge? Nej, mener det lokale handelsliv i jysk kommune. Under coronakrisen er kommunerne under øget pres for at støtte det lokale erhvervsliv.
Hans Luunbjerg (V), som er viceborgmester, trækker sig som kandidat til KV21.

Kyllingelort får viceborgmester til at trække sig som kandidat

Tidligere borgmester og nuværende godsejer og spidskandidat trækker sig som kandidat til kommunalvalget næste år. Kyllingemøg og avisskriverier har fjernet lysten til at fortsætte.
Rådmand Thomas Medom (SF): 'Der er for mange stressede situationer i vores institutioner.'

Rådmand vil hæve forældrebetalingen for at højne kvaliteten

Rådmand: Flere uddannende pædagoger og større forældrebetaling skal sikre det største løft af daginstitutionsområdet i historien.
Det er sagsbehandlerne i Familieafdelingen, der afgør, hvilke familier der skal indstilles til julehjælp - en hjælp, familierne ikke selv skal søge om. (Arkiv)

Tradition: Her uddeler sagsbehandleren julehjælp til børnefamilier

Børn i trængte familier er udgangspunktet for sagsbehandlerne i fynsk kommune, når de på eget initiativ uddeler særlig julehjælp til 'deres' familier.
Pædagogerne i Egedal er alle blevet udstyret med flyverdragter, for at styrke udelivet i forbindelse med corona-udbruddet.

Kommune køber flyverdragter til ansatte

Udelivet i institutioner og SFO er blomstret op under corona-krisen. Derfor går Egedal nu foran som kommune og sørger for flyverdragter til alle faste pædagoger og medhjælpere, så de kan holde varmen i en kold tid.
Et kommunalt projekt i Esbjerg skal hjælpe unge ud af prostitutionens kløer. (Arkiv)

Kommune sætter ind over for sexarbejdere

Et projekt til millioner af kroner skal i de kommende år hjælpe prostituerede unge mænd og kvinder ud af branchen og guides hen mod en anden levevej.
Ann Lindhardt (V), byrådsmedlem i Hørsholm Kommune, vil indføre whistleblower-ordning i kommunen hurtigst muligt. (Arkiv)

Whistleblower-ordning på vej i endnu en kommune

Ifølge et EU-direktiv skal kommunerne hver især implementere en whistleblower-ordning inden oktober 2021. Flere er allerede i gang, og Hørsholm kan meget vel blive den næste i rækken.
Endnu en kommune har besluttet at forbyde ansatte at ryge i arbejdstiden - også på hjemmearbejdsdage. (Arkiv)

Kommune stopper rygning på hjemmearbejdsdage

Endnu en kommune indfører nu forbud mod rygning på privatadressen, når man arbejder hjemme. Selvom det ifølge byrådsmedlem er 'krænkende for den private ejendomsret', står både rød og blå blok i byrådet bag.
Julegaver eller ej - fra det offentlige til medarbejderne? Svaret på spørgsmålet deler kommunerne landet over. (Arkiv)

Nogle er for – andre imod: Julegaver til ansatte deler kommunerne

Er det rimeligt, at kommunerne giver de ansatte julegaver for skatteborgernes penge i et år med store udfordringer for alle i samfundet? Det er et spørgsmål, kommunerne ser meget forskelligt på.
Ansatte i en forvaltning under Aalborg Kommune har i årevis fået for lidt udbetalt i løn. Det får nu konsekvenser for fremtidige ansættelser. (Arkiv)

Ansatte har fået millioner for lidt i løn i årevis

Flere fagforbund har gjort byråd opmærksom på, at en kommunal forvaltning har underbetalt sine ansatte gennem ti år. 'Vi har prioriteret anderledes,' siger forvaltningsdirektør, der står over for kæmpe regning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.