Corona-krisen har givet folkeskoler og dagtilbuds en mulighed for at tænke i nye måder at lære fra sig, lyder det fra foreningen Haver til Maver, som møder stor efterspørgsel lige nu.

Efterspørgsel på udeundervisning i skolerne

Krav om anderledes undervisning i fri luft har gjort, at foreningen Haver til Maver den seneste måned har oplevet en markant stigning i efterspørgsel rundt i landet på deres skolehaveforløb.

Kommune refunderer ikke penge til musikskolens elever

Forældre til elever i kultur- og musikskoler skal ikke regne med at få refunderet elevbetaling trods lukning under coronakrisen. Sådan er det i Esbjerg, og Kulturministeriet har givet grønt lys til det.
Det Kgl. Teater og Statens Kunstfond slår dørene op for ny scenekunst med projektet K:Selekt. Foto fra forestillingen V.O.M.P (Vanity of Moderne Panic) af Gunilla Lind Danseteater.

Provinsens scenekunstnere rykker ind på Det Kgl. Teater

Et nyt samarbejde mellem Det Kgl. Teater og Statens Kunstfond skal give flere teaterkompagnier og scenekunstprojekter fra hele landet mulighed for at rykke ind på Det Kgl. Teaters Lille Scene i Skuespilhuset.
Bysamfund på mellem 200 og 5.000 indbyggere kan søge fra "Her bor vi-puljen". Der er godt 1.300 mindre bysamfund i Danmark og de bebos af ca. 1,2 mio. mennesker.

214 små bysamfund søger om 60 mio. kr.

Næsten hver sjette bysamfund med under 5.000 indbyggere har sendt en ansøgning til 'Her bor vi-pulje' på 60 mio. kroner om midler til at fremme det gode, lokale liv.
Arkiv

Vi vil gerne vide mere om kulturarv i vores kommune

Seks ud af ti danskere er ifølge ny undersøgelse interesserede i at få et større kendskab til kulturarven i deres område. Og noget tyder på, at gamle huse gør os lidt gladere, og de kan bruges som løftestang for lokal udvikling.
BKF mener, at der bør skabes incitament til at tænke kunstnerne med i den grønne omstilling. Vejle Kommune er allerede i gang. Her inddrages kunstnere i udformningen af byens klimasikring, bl.a. i idékonkurrencen ‘Kanten’.

Forbund: Opret Covid-19-kunstpulje til kommuner og privat erhvervsliv

Billedkunstnernes Forbund (BKF) har en plan for, hvordan billedkunst kan bidrage til kickstarten af samfundet, og et bud er en pulje som incitament til nye kunstprojekter i kommunerne.
I følge AKKS' undersøgelse forventer garderne et meget stort tab på indtægtssiden. De har i foråret og sommeren normalt lønnede engagementer, som er med til at finansiere aktiviteter resten af året, og disse er nu blevet aflyst. Samtidig har netop disse foreninger forholdsvist høje faste udgifter, som skal dækkes ind af indtægterne.

Kommuners hjælp til kulturliv falder på et tørt sted

Kommunernes hjælp til det lokale forenings- og kulturliv har været kærkommen. Det viser en undersøgelse af konsekvenserne af coronakrisen udarbejdet af Amatørernes Kunst & Kultur Samråd (AKKS).
Støtten kommer til at gå til driften af Den Fynske Landsby, for det koster at have både dyr og vedligeholdelseskrævende bindingsbygninger.

Museum får stor støtte fra private via finte i Ligningsloven

Odense Bys Museer har fået overraskende stor støtte fra 400 privatpersoner via en mulighed i Ligningsloven. Opbakningen til kulturinstitutionerne betyder meget i disse coronatider, hvor billetindtægter udebliver.
Kulturmininster Joy Mogensen har meldt ud, at der er ekstra støtte på vej til medier, kunstnere, folkeoplysningen og folkehøjskoler.

Hjælpepakker til kulturlivet forlænges

Folketinget har godkendt et forslag fra regeringen om at forlænge hjælpepakker til medievirksomheder, kunstnere med kombinationsindkomster, folkeoplysning og folkehøjskoler til og med 8. juli 2020.
Partilederne ser på mens statsminister Mette Frederiksen (S) holder doorstep om fase 2 af genåbningen af Danmark efter Regeringen og partilederne har mødtes til de afsluttende forhandlinger på Marienborg.

Flertal presser regeringen: Åbn for kulturen på mandag

Kulturinstitutioner var ikke en del af fase 2, hvoraf dele åbner mandag. Men det vil en række partier ændre.
Clay Keramikmuseum i Middelfart kunne være et bud på en lokal aktivitet for de lokale feriegæster.

Hvordan får vi lokket turister til vores kommune?

Ny undersøgelse om vores ønsker til ferie i Danmark kan være til inspiration for andre regioner, som gerne vil lokke danskerne til at holde ferie i netop deres område.
Genåbningen efter coronakrisen er helt sikkert en god nyhed for mange af bibliotekernes brugere og bibliotekarer, også selvom åbningen til at starte med bliver i begrænset omfang.

Biblioteker genåbner gradvist

Fra på mandag kan man igen låne bøger på biblioteket. I Køge Kommune slår tre biblioteker dørene op for afhentning af materialer, som er reserveret på forhånd. Og så er der frit lejde for lånte bøger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.