AKKS mener, at amatørkulturen spiller en rolle for et attraktivt foreningsliv og for tilflytning og turisme. Derfor bør kommunerne være med til at sikre amatørkulturens udøvere gode vilkår.

Amatørkulturen vil på dagsordenen til KV21

Kommunerne kan være med til at skabe gode rammer på amatørkulturen, derfor vil organisationen AKKS arbejde for at emnet bliver prioriteret ved KV21.

De får kulturpenge fra staten

Kulturministeriet udbetalte 10 mia. kr. til kulturelle formål i 2019, heraf den største andel gik til scenekunst og herunder tværgående formål. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Holstebro Musikskole er bekymret for, at talent kan blive tabt på gulvet, når eleverne i musikskolen ikke får kvalificeret undervisning, som det er sket under corona-nedlukningen.

Musikskolernes mange elever må se langt efter genåbning

Musik- og kulturskoler ved endnu ikke, hvornår de må genåbne. Det frustrerer, da talent risikerer at gå tabt.

Ideer til demokratisk meningsudvekling efterlyses

Foreningen Folkemødet og de danske folkebiblioteker inviterer til folkehøringer landet over, hvor der skal udvikles nye idéer til demokratiske initiativer.
Sportsfolk i en hal har været et særsyn under corona, for langt de fleste kommunale idrætshaller har været uden mennesker og uden musik i højtalerne. Derfor har det undret en halinspektør, at der er blevet betalt afgift til Copydan i den periode. Arkivfoto.

Fejl: Idrætshal betalte til Copydan under lukning

Skal tvangslukkede kommunale idrætshaller betale afgift til Copydan under corona-nedlukningen? Nej, siger Copydan, det er en fejl.
Interesserede kan se udstillingen "Nearly Now" med fotografier af Trine Søndergaard gennem vinduerne på Gl. Holtegaard.

Covid-19 har ført til nye kulturoplevelser

Mens festivaler og store koncerter har været aflyst, har kunstnere fundet nye måder at nå ud til publikum.

Bedre styr på kommunens kultur

Det skal være lettere at få information om kulturarrangementerne. Derfor lancerer kommune en løsning, som kommunikerer arrangementerne på flere platforme.
Roskilde Festival håber på at kunne bruge coronapasset i forbindelse med årets festival.

Coronapas er festivalens store håb

Roskilde Festival varsler håb om afholdelse til sommer, og det i en version, der ikke er mærkbart præget af corona.
SMK lancerer et nyt digitalt landkort med malerier fra alle egne af Danmark.

Se alle egne af Danmark gennem kunsten

Med et nyt digitalt danmarkskort inviterer Statens Museum for Kunst alle til at opleve de danske byer, kyster og skove set med kunsternes øjne. Og samtidigt ønsker SMK hjælp fra lokalkendte.
Illustration fra undersøgelsen "Folkebibliotekernes betydning for borgerne i Danmark."

Nøgletal viser kun en lille del af borgernes glæde ved bibliotekerne

Ny undersøgelse viser, at et biblioteksbesøg er meget mere end blot antal registrerede besøg eller lånte materialer. Folkebibliotekerne har en mangfoldig betydning for brugerne.
Kongelig sommerballet under åben himmel fra før covid-19 kom til Danmark. Til sommer kommer både operaen og balletten rundt i landet igen.

Kulturoplevelser er nu kommet i kalenderen

Det Kongelig Teater satser på en genåbning af kulturen i maj og planlægger derfor at komme rundt i landet med ballet og opera under åben himmel.
Aftenskolerne er ligesom stort set alt andet ramt af konsekvenser af COVID-19 pandemien: Der er ingen indtægter, men udgifterne er der stadig. Sønderborg Kommune har besluttet at fastholde støtten til aftenskolerne også i 2021.

Millioner til aftenskoler under corona

Kommune har besluttet at udbetale tilskuddet til kommunens aftenskoler på 2,5 millioner kroner på trods af aflyste kurser under coronanedlukningen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.