Nymindegab Museum

Vestjysk museum helt uden tekst

Danmarks første kulturhistoriske kunstmuseum i Vestjylland er netop genåbnet og gæsterne i Nymindegab Museum kan høre sig frem til viden om en glemt kunstnerkoloni, for der er ingen tekster på museet.
Egedal Kommune vil gerne have mere lokal kunst i det offentlige byrum og det forventes at en ny kunststrategi vedtages i aften, som netop tager udgangspunkt i at støtte lokale kunstnere og kunstnerisk erhvervsdrivende.

Byråd sætter penge af til indkøb af lokal kunst

Beboerne i Egedal Kommune skal have adgang til mere kunst, derfor har byrådet vedtaget, at 250.000 kroner skal gå til indkøb af lokal kunst. I i aften vedtages en ny kunststrategi.
Projekter der øger læselysten og fællesskaber omkring litteraturen kan søge støtte via ny pulje. Projekterne skal inddrage kunstnere, som på den måde hjælpes videre efter coronakrisen.

Millioner skal øge læselysten med hjælp fra kunstnere og forfattere

Folkebiblioteker og læringscentre kan søge om tilskud fra pulje på 13 mio. kroner til projekter, der øger læselysten og inddrager forfattere og andre kunstnere, som trænger til hjælp efter coronakrisen.
Søholt ved Maribo blev nomineret som Danmarks Smukkeste Herregård 2018. Flere tider forenes i herregårdsanlægget Søholt, der ligger helt op af Maribo Sø. Stedets smukke, hvide hovedbygning med svungne gavle er opført i 1804, men grundigt ombygget i midten af 1800-tallet i historicistisk stil. Øst for hovedbygningen ligger en af de mest velbevarede barokhaver anlagt i 1690’erne efter fransk forbillede med stramme alléer og stier, omkranset af figurklippede hække. Haven blev renoveret i 2009 og der er adgang for offentligheden. På den anden side af vejen ligger en række imponerende driftsbygninger i røde mursten bygget omkring 1920. Kilde: Historiskehuse.dk

Besøg Danmarks smukkeste steder i ferien

Hvor tager vi hen, hvis vi leder efter skønhed og ånd i Danmark? Organisationen Historiske Huse har samlet 20 af de steder, som danskerne har kåret til Danmarks smukkeste steder.

Det er blevet dyrere at bruge kulturen i Danmark

Museer, biografer, teatre og festivaler er alle steget mere i pris end de generelle priser i samfundet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Børnene fra Bondegården i Vinde Helsinge hjælper med at samle lerkar på museet.

Lokalhistorie i øjenhøjde med børn

En ny udstilling skal lære 15.000 børn rundt i Danmark om deres egen bys historie. Nordea-fonden støtter et nationalt udviklingsprojekt for de 4-6-årige børn med 2,85 millioner kroner.
Romerhusene er tegnet af arkitekt Jørn Utzon og ligger i udkanten af Helsingør. Bebyggelsen omfatter ialt 60 gårdhavehuse, opført i årene 1957-1961. Bebyggelsen fik navnet Kingohusene efter bygherren Boligselskabet Kingo. I folkemunde blev bebyggelsen omtalt som Romerhusene og det navn vandt lokal hævd, da husene blev solgt enkeltvis efter opførelsen.

Fredningslov eller praksis bør laves om

Undersøgelse viser, at de fleste fredede boliger i Danmark siden 1945 er arkitekttegnede perler i Nordsjælland. Det strider mod lovens påbud og bør ændres mener forskere.
Hjemløse skulpturer og andre kunstværker kan nu være årsag til, at Nyborg Kommune sender kunstværkerne ud og virke rundt omkring i kommunen, og at politikerne tager fat i at formulere en kunstpolitik.

Hjemløs kunst skal ud og virke i kommune

Kunstværkerne skal ikke stå og samle støv i et 'pulterkammer' i årevis i Nyborg Kommune. Det mener udvalgsformand, som vil have 'kunsten ud, så folk kan få glæde af det.' Nu skal forvaltningen lave en oversigt over alle kommunens kunstværker.
Kulturlivet i Aalborg har råbt om hjælp og politikerne har hørt dem; de har netop vedtaget en hjælpepakke på 10 mio. kroner.

Kulturlivet i Aalborg får den ønskede hjælp

Aalborg Kommune er på vej med en hjælpepakke på 10 mio. kroner til kulturlivet. 'Vores kulturinstitutioner er udfordrede,' siger borgmesteren.
Turisterne får mange gode historier og et indblik i Danmarks ældste by, når de besøger Ribe.

Solen skinner på lokalturismen

Trendforsker: De lokale oplevelser kan opleve øget opmærksomhed denne sommer, fordi rigtig mange holder ferien hjemme i Danmark. Internationalt taler man nu om ’deep travel’.

Kommunal kunststrategi kommer i brug ved anlægsbyggeri

I Ringsted Kommune har de udarbejdet en kunststrategi og næste fase er oprettelsen af et nyt billedkunstråd, som skal rådgive om kunst ved anlægsbyggerier. Mange kommuner er nu klar med deres kulturstrategi for det lokale kulturliv i 2020.
Operaen i København får 500.000 kroner til energibesparelser fra Kulturministeren.

Kulturinstitutioner skal være grønne

Kulturminister Joy Mogensen har afsat 6 mio. kroner til nye klimatiltag, der skal hjælpe med at skabe mere energieffektive kulturinstitutioner og mindske belastningen på klimaet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.