Aborrebjerget er Møns højeste punkt (143 m), og med den åbne 360-graders udsigt er det et af de absolut bedste steder at nyde stjernehimlen på Møn.

Godt kig til stjernerne trækker turister til kommuner

Stjernerne står så klar på nattehimlen, og der er så lidt lysforurening, at Møn og Nyord i Vordingborg Kommune er blevet Nordens første såkaldte 'Dark Sky Community'. Nu vil vadehavs-øen Mandø også være et Dark Sky-område, der tiltrækker turister i den mørke tid udenfor højsæsonen.
På Nordagerskolen har inddragelsen af elever og lærer skabt et innovativt undervisningsrum med plads til både læring og leg.

Kommuneskole nomineret til bedste renovering

En folkeskole fra 1960’erne i Ringe på Fyn er blevet renoveret så inspirende, at den er nomineret til RENOVER prisen 2020 sammen med fem andre bygninger. De skal dyste om titlen som Danmarks bedste renovering og en check på 100.000 kroner.
Hovedstadsregionen mangler turister og Tivoli i København får måske ikke det store indtog af turister i julen 2020 pga. Covid-19.

Turismen har skævvredet Danmark denne sommer

Turisterne strømmede til Jylland og Fyn i sommer, men i København faldt omsætningen drastisk. Derfor ønsker København en prioritering i forhandlinger om en genstartspulje. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.
Con Amore Kulturpris er blevet uddelt siden 2014 til forskellige kommuner, der gør en særlig indsats for amatørkulturen.

Tre kommuner indstillet til kulturpris

Det frivillige kulturliv i kommunerne fortjener anerkendelse, og det sker med uddelingen af Con Amore Kulturprisen 2020. De nominerede er Holstebro, Roskilde og Guldborgsund Kommuner, og vinderen afsløres den 22. november i Middelfart.
Der er et mylder i vandet og rundt på gader og stræder, når det årlige Triathlon-løbet Ironman finder sted i Helsingør. I år er det aflyst og udsat til 2021.

Kommune sparer penge til kultur på grund af corona

Aflyste kulturarrangementer betyder penge retur i kommunekassen. Det oplever Helsingør Kommune, som har et mindre forbrug på ca. 1,4 mio. kr., fordi det store ironman-løb ikke gennemføres i år på grund af covid-19
Billedet stammer fra det nyeste museum blandt Sydvestjyske Museer - HEX - museum of witch hunt. I 15- og 1600-tallet var de fleste overbevist om, at hekse mødtes til sabbat. For at komme frem til de store fællesmøder, måtte heksene flyve, og dette kunne naturligvis foregå på kost, men også andre redskaber, dyr og sågar forheksede mennesker. Til højre i billedet bliver en heks smurt med flyvesalve, mens en anden flyver op gennem skorstenen til venstre.

Museer får lov at få kassekredit

Sydvestjyske Museer er som så mange andre udfordret af corona-krisen og dårlig økonomi i løbet af 4. kvartal i 2020. Derfor har museerne bedt Esbjerg Kommune om en garanti for optagelse af en kassekredit på to millioner kroner. Garantien er nu bevilget.
Museumsloven bliver tolket lidt forskelligt, når det drejer sig om byggeri på steder med kulturarv, men de fleste bygherrer overholder reglerne om at kontakte de lokale myndigheder, når de planlægger byggeri.

Standsning af byggeri flere gange vækker opsigt

En byggematador i Aalborg stoppede ikke, da han stødte på kulturarv i jorden. Men heldigvis indgår de fleste bygherrer tidligt i et samarbejde med kommunen og det lokale museumsvæsen.
Det er lige her fra stranden, hvor ca. 1000 danske jøder blev sejlet i sikkerhed i Sverige, at Fredensborg Kommune gerne vil have mindesmærket 'Oktober '43' af Per Arnoldi placeret.

Borgmester får klagesag fremrykket

Lokalt ønske om en skulptur tæt ved Øresund til minde om udskibningen af jøder under krigen blev afvist af Kystdirektoratet. Afslaget bliver nu hastebehandlet efter henvendelse fra borgmester.
Der var både tænkt på børnene og de voksne i fht. de forskellige oplevelser, som gæsterne mødte rundt i Horsens på kør-selv-festivalen.

Kommuner har tænkt kreativt i coronatiden

En ny digital platform 'Midt i Kulturen' samler historier fra kulturlivet i Region Midtjylland og indspark fra andre dele af landet. Erfaringer fra coronakrisen er første tema.
Endelaves gamle skole fungerer som en forening, med det formål at skabe grobund for aktiviteter på øen. Endelave Bibliotek har til huse i skolen og rollen som forsamlingshus bliver styrket nu, hvor der bliver døgnåbent.

Kommune prioriterer døgnåbent bibliotek

I mange kommuner er biblioteket en slags forsamlingshus med plads til en lang række aktiviteter. Sådan er det også i Horsens Kommune på øen Endelave, hvor 150 øboere snart får et døgnåbent bibliotek.
Museerne i Danmark (her M/S Søfartsmuseet) varetager en lang række opgaver, derfor mener ODM, at der forud for en omfordeling af statslige midler bør laves en grundig analyse af struktur, opgaver og støtte i sektoren.

Museer: Stort behov for en museumsreform nu

Coronakrisen har medført, at mange museer med statslige tilskud har haft det økonomisk meget hårdt. Derfor mener branchen, at der nu er behov for en revision af fordelingen af tilskuddet.
Juli har været en god måned med flere gæster i Den Gamle By i Aarhus og det hjælper på den pessimisme, som man oplevede under corona-nedlukningen.

19,4 mio. kroner til lokale kulturaktiviteter

Der er blevet uddelt støtte til en lang række lokale aktiviteter i hele landet for sårbare, udsatte og ældre borgere fra en pulje, der skal øge livskvaliteten i forbindelse med coronakrisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.