May-Britt Andrea Andersen (K) står bag beslutningen om at hænge Dannebrog op i byrådssalen i Esbjerg.

Dannebrog i salen? Nationalsymbolet deler byråd

I Syd- og Sønderjylland er Dannebrog på vej ind i byrådssalene i både Esbjerg og Aabenraa, men beslutningen om at hænge det nationale symbol sker sjældent, uden en følelsesladet debat.
Museerne i Danmark (her M/S Søfartsmuseet) varetager en lang række opgaver, derfor mener ODM, at der forud for en omfordeling af statslige midler bør laves en grundig analyse af struktur, opgaver og støtte i sektoren.

Museer: Stort behov for en museumsreform nu

Coronakrisen har medført, at mange museer med statslige tilskud har haft det økonomisk meget hårdt. Derfor mener branchen, at der nu er behov for en revision af fordelingen af tilskuddet.

Udligningsreform får 21 kommuner til at sænke skatten

Samlet set sænker 21 af landets kommuner skatten svarende til skattenedsættelser for 430 millioner kroner.
Som elev skal man bestå dansk og matematik til folkeskolens afgangsprøve for at komme på en ungdomsuddannelse. Det er der hvert år 5.000 elever, der ikke gør. (Arkiv)

En af ud ti elever dumper i dansk og matematik

De, der dumper dansk og matematik, kan ikke komme på en ungdomsuddannelse. Det sker for 5.000 elever hvert år.
Med nye regler for private botilbud ønsker social- og indenrigsminister Astrid Krag at stoppe, at "udsatte borgere er sociale hæveautomater for private firmaer". Organisation kalder det et "ideologisk felttog".

Regeringen vil stoppe privates profit på sociale tilbud

Nyt udspil vil skabe nye regler for private ejere af sociale tilbud. Flere frygter, at det vil ramme udsatte.
Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S). (Arkiv)

Kvinde skrev under på shariakontrakt for at blive skilt

Imam er politianmeldt, efter kvinde har skrevet under på blandt andet at betale 75.000 kroner for at blive skilt.
Bag facaden på Esbjerg Rådhus er der fra byrådets politikere udtrykt frustration over forvaltninger, der har overtaget styringen fra politikerne. (Arkiv)

Kommune gør det nemmere at få borgerforslag i salen

Esbjerg Kommune forlænger forsøgsordning med borgerforslag, selvom ikke ét eneste forslag er sluppet igennem nåleøjet i de to år, forsøget har kørt. Kravet til antallet af fornødne underskrifter sættes kraftigt ned fra 2.000 til 500.
Juli har været en god måned med flere gæster i Den Gamle By i Aarhus og det hjælper på den pessimisme, som man oplevede under corona-nedlukningen.

19,4 mio. kroner til lokale kulturaktiviteter

Der er blevet uddelt støtte til en lang række lokale aktiviteter i hele landet for sårbare, udsatte og ældre borgere fra en pulje, der skal øge livskvaliteten i forbindelse med coronakrisen.
Lange ventetider på coronatest har presset så mange skoler og institutioner i knæ på personalefronten, at dagtilbud eksempelvis kan blive nødt til at lukke eller tage imod færre børn, vurderer Elisa Rimpler, der er formand for pædagogernes fagforening, Bupl. (Arkiv)

Pædagoger vil foran i testkøen: Partier er uenige

Mange institutioner har nået en kritisk grænse for, hvor tyndt personalet kan smøres ud, mener skoler og dagtilbud. Konservative vil give pædagoger fortrinsret til coronatest, men det møder modstand fra SF og Venstre.
Gordon Ørskov Madsen vil som nyvalgt formand for Danmarks Lærerforening især fokusere på at skabe et bedre sammenhold i foreningen. Og så ønsker han, at de enkelte skoler får mulighed for at vige fra folkeskoleloven, så den passer bedre til eleverne.

Tre skarpe til lærernes nye formand

De enkelte skoler skal inddrages mere i store beslutninger, og de skal have større frihed, mener lærerformand Gordon Ørskov Madsen.
Det er langt fra ualmindeligt, at hjemløse slår sig ned i skovområder i landkommunerne. (Arkiv)

Hjemløse i landkommunerne skal tages alvorligt

Antallet af hjemløse i landkommunerne er stigende, og i blandt andre Slagelse Kommune er man opmærksom på den kedelige udvikling. Men det er ikke nok. Problemet med hjemløshed bør være på den politiske dagsorden, vurderer forsker.
Kulturregionsformændene er usikre på, om alle fremtidige indsatser skal fokusere på børn og unge under 20 år, derfor beder de om et opklarende svar fra kulturministeren.

Kulturaftaler er sat på stand-by

Formændene for de såkaldte kulturregioner og Kulturministeriet har forskellig forståelse af konceptet for nye regionale kulturaftaler, og formændene afventer nu et svar fra ministeren. Krav fra ministeriet er udtryk for dårlig centralisering, mener formand for Kulturregion Trekantområdet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.