KØF – Få indblik i indhold og oplevelser

Gode faglige debatter om væsentlige velfærdsudfordringer prægede KØF, men Social- og indenrigsminister Astrid Krag`s tale efterlod landets borgmestre hovedrystende
Formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen (th.), håber, at det vil lykkes at skaffe 1000 flere sygeplejersker næste år. Det skal Danske Regioner og formand Stephanie Lose (V, th.) være med til at sikre.

OVERBLIK: Sådan vil regeringen finde 1000 flere sygeplejersker

Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale om, hvordan man skaffer 1000 flere sygeplejersker i 2021. Læs her hvordan.

Kommunaløkonomisk forum sætter fokus på den borgernære velfærd

Med blikket stift rettet mod de blinkende alarmer for fremtidens velfærd mødes i disse dage over 1.200 af de mest indflydelsesrige mennesker i det kommunale Danmark til konference.

Målet om flere tvangsfjernelser bygger mere på en politisk overbevisning end på viden.

Statsministerens nytårsbudskab om flere tvangsfjernelser møder kritik fra alle fronter, men statsministeren står fast. Få her indblik i udtalelser fra eksperter, fagfolk og interesseorganisationer.
De kommunale børnechefers forening sætter et advarselsskilt op ift at man skal anbringe flere børn

Kommunernes børnechefer går efter frivillige anbringelser

Formanden for kommunernes børnechefer er uenig med statsministeren i, at flere børn skal fjernes med tvang og den tilgang understøttes af seniorforsker ved VIVE, der efterlyser mere viden.

Fakta og tal om anbragte børn og unge

Antallet af anbragte børn falder generelt, men vi har en lille stigning fra 2015 - 2018 i antallet af anbragte børn mellem 6 - 11 år

Ældreplejen er ikke et hotel, hvor de pårørende kan stemple ud

De pårørende skal ikke parkere familieansvaret hos det offentlige. I fremtiden vil der ikke være medarbejdere nok til at løse opgaver, som familien selv kan, mener Borgmester i Rudersdal Kommune, Jens Ive.

Sorø snupper ny direktør fra Lejre Kommune

Henrik Nielsen bliver Sorø Kommunes nye vicekommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som vicekommunaldirektør i Lejre Kommune.

Privat konsulenthus giver svar på tiltale

Kommunerne trækker på skuldrene, når direktør Anne Brorson spørger, hvad det er, der købes for millioner hos de sociale tilbud. 'I 90 procent af sagerne kan vi ikke se, hvad bostedet har leveret', siger hun.

KL ser ikke et problem i at bruge konsulenter på resultatløn i handicapsager

KL vurderer, at kommunerne godt kan anvende eksterne konsulenter til rådgivning på handicapområdet og kilder i kommunerne fortæller, at prisreduktion ikke altid er det samme som serviceforringelser

Private konsulenter på handicapområdet er kun en flig af udfordringerne

Sagen om konsulenter på handicapområdet er mere nuanceret end resultataftaler og jagten på besparelser. Det er en alt for enkel pressefortælling om de skyldige, skurkene og de sagesløse.
Falck ender med en samlet regning på over 180 millioner i sagen om misbrug af sin dominerende position over for konkurrenten Bios.

Falck får kæmpe bøde for at overtræde konkurrenceloven

Falck Danmark A/S har i Københavns Byret fået en millionbøde for groft uagtsomt at have misbrugt sin dominerende stilling på det danske marked for ambulancetjenester.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.