Nye retningslinjer for ”den gode udskrivelse” skal styre regioner og kommuner

Kommuner og regioner omlægger og opbygger lige nu kapacitet, samtidig med at de træner i den gode udskrivelse af corona-smittede, da man forventer, at mange vil blive udskrevet til kommunalt regi.

150.000 liter vodka bliver til håndsprit i kommunerne

Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i denne uge.
Erhvervsminister Simon Kollerup og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen ved den teknisk gennemgang af hjælpepakker i Finansministeriet den 19. marts 2020..

10.000 virksomheder har søgt om hjælp for at undgå fyringer

På få dage har over 10.000 virksomheder valgt at søge om lønkompensation og sende deres medarbejdere hjem i stedet for at opsige dem. "Jeg er meget glad for det er med til at undgå i titusindvis af fyringer." siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Ja tak til højere pris på cigaretter

Fra den 1. april stiger prisen på cigaretter, snus og anden tobak. God idé, mener et stort flertal af danskerne. Opbakningen til prisstigninger på tobak vokser - også blandt dem, der selv ryger, viser en ny undersøgelse, fra Kræftens Bekæmpelse
Centerchef Helene Probst fra Sundhedsstyrelsen fortalte om 11 gode råd til trivsel og mental sundhed under et pressemøde onsdag, men det er langt fra en tilstrækkeligindsats, skriver radaktør Steen Houmark

Coronaledelse i helikopter- og harehøjde

Tiden er inde til, at regeringen prioriterer andet end angst for virusspredning. Der er brug for en konkret indsats for de millioner af danskere, der er hjemsendt, hvor omstilling til lediggang fordrer mere end 11 råd om mental sundhed, skriver redaktør Steen Houmark i denne kommentar.

Corona er ikke en force majeure-situation

Mange virksomheder oplever ifølge Dansk Erhverv, at kommunerne annullerer aftaler med henvisning til force majure. Men coronaudbruddet betragtes ikke af Økonomistyrelsen og Kammeradvokaten som en force majeure-situation for indkøber.

Kommunerne skal anvende frigjort personale hos private leverandører

Kommunerne kan kun reducere i hjemmehjælpen ud fra en individuel vurdering af borgeren, og den frigjorte personalekapacitet hos leverandørene skal indgå i kommunernes coronaberedskab, skriver Sundheds- og Ældreministeriet i et notat.
(Arkiv)

Styrelse opfordrer borgere til at indberette mistænkte corona-smittede

Borgere, der mistænker andre for at være smittet, har i nogle dage kunnet anmelde det til Styrelsen for Patientsikkerhed. Nu er opslaget fjernet fra styrelsens hjemmeside.
(Arkiv)

Ny bekendtgørelse skal beskytte det lokale demokrati mod corona

En ny bekendtgørelse fra Social- og Indenrigsministeriet udstyrer borgmestre med en udstrakt indflydelse, der bl.a. giver mulighed for at indføre nødstyre i kommunen, hvor økonomiudvalget overtager kommunalbestyrelsens og fagudvalgenes funktioner.

Kommuner må ikke aflyse hjemmehjælp på grund af smittespredning

Flere kommuner har over en bred kam suspenderet den praktiske hjælp og rengøring til de ældre borgere for at reducere smittespredningen, men det må man altså ikke. Det fremgår dels af en ny bekendtgørelse, dels af et notat fra Sundheds- og Ældreministeriet. Læs her hvordan ny lovgivning fortolkes.

Astrid Krag: Socialpædagogisk bistand skal fortsætte trods coronakrise

Serviceloven er ikke sat ud af kraft, men debat i medierne har fået social- og Indenrigsministeriet til at udsende et brev fredag, hvor man overfor kommuner og regioner understreger, at den socialpædagogiske bistand skal fortsætte under coronakrisen.

Kommentar: Vi kan se første tegn på blokpolitik i coronaudbruddet

Blå partier stikker til regeringen ved at sende en dagsorden i luften om forældres egenbetaling på dagtilbudsområdet. Spørgsmålet er om den luftballon er startskuddet til, at vi under nedlukningen får en mere almindelig politisk debat. Skriver redaktør Steen Houmark i denne kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.