Borgmester John Dyrby Paulsen (S) har modtaget et omfattende klagebrev over forvaltningen fra 42 familier. (Arkiv)

42 familier i klagebrev til kommune: Massivt brud på retssikkerheden

I et fælles klagebrev til Slagelse Kommune retter 42 familier hård kritik af forvaltningen, der ifølge ordlyden ikke overholder lovgivningen og har en betændt kultur. Borgmesteren: 'Det gør indtryk'.
(Arkiv)

Sygeplejersker går grædende hjem: ’Patientsikkerhed er helt væk’

Patientsikkerheden er væk, lyder det i et opråb til ledelsen fra flere sygeplejersker på Herlev Hospital.
"Måske har den ekstra høje hygiejnestandard bremset andre smitsomme sygdomme som influenza, maveinfektioner og forkølelse," siger sundhedschef i Vejle Kommune, Diana Krogstrup, til TV SYD.

Sygefraværet er faldet i kommunerne

Kommunernes medarbejdere har haft færre sygedage i det seneste halve år. Kampen mod corona kan være årsagen. Det fremgår af en rundspørge til kommuner i Syd- og Sønderjylland.
I følge KL er der behov for en italesættelse af kulturens værdi, som er baseret på data, viden og evidens. Det bliver et mål for konference 'Kultur for alle'.

Konference om ‘Kultur for flere’ ændres til digitalt format

Hvordan arbejder kommuner med 'Kultur for flere', er temaet for en KL-konference på mandag. Konferencen vil også beskæftige sig med coronakrisen, som netop er årsag til, at konference kommer til at bestå af videoindlæg og samtaler i virtuelle møderum.
(Arkiv)

Usikkerheden banker på

'Vi er atter på corona-standby, men tolkningsrammerne er skarpere, samtidig håndterer vi det paradoksale i flere tilstedeværende elever og stigende fravær i slipstrømmen på testindsatsen. Men hvor er tidshorisonten? spørger skoleleder Maike Raahauge.
(Arkiv)

13 kommuner overvejer at spare på rengøring trods corona

Ifølge fagforbund er det kritisabelt, at flere kommuner lægger op til at spare på rengøring i budgetoplæg.
(Illustration)

Ny forsøgsordning skal fremme grønne hurtigbusser i hovedstaden

Regeringen vil sammen med kommuner teste grønne hurtigbusser i byområder, hvor det også gavner erhvervslivet.
Lisbeth Torfing (EL), formand for Horsens Kommunes udvalg for beskæftigelse og integration. (Arkiv)

Kommune gør økonomisk rådgivning til ledige permanent

Det har været en succes i Horsens Kommune at tilbyde gældsrådgivning til borgere uden job. Ordningen er nu forlænget som led i budgetforhandlingerne: "Nogle er kommet i beskæftigelse igen," siger udvalgsformand.
Flere religiøse børne- og ungdomsorganisation har haft udfordringer med at opnå økonomisk støtte, måske fordi de er religiøse organisationer.

Usikkerhed om kommuner diskriminerer religiøse organisationer

Bliver religiøse børne- og ungdomsorganisationer behandlet anderledes, når de søger folkeoplysningsmidler? Kulturministeren vil se på problemstillingen efter henvendelse fra Morten Messerschmidt.

Mange kommuner får markant flere ældre end børn – se udviklingen i din kommune

Antallet af 65+årige stiger drastisk i forhold til antallet af børn og unge, når man kigger frem mod 2040. Se her i hvilke kommuner udviklingen er mest markant.
Byrådsmedlem i Aarhus Kommune, Gert Bjerregaard (SF), forventer at kommunen kan spare store beløb fremover, hvis medarbejderne fortsætter med at holde digitale møder frem for fysiske. (Arkiv)

Kommuner kan spare millioner ved at holde møder digitalt

Der er mange millioner kroner at spare ved at holde møder digitalt, viser en opgørelse i Aarhus Kommune. Her regner man med at have sparet 85 millioner kroner på grund af digitale møder under det første halvår med corona. De digitale møder er kommet for at blive, mener politikere.
En kommune kan tjene op til 120.000 kroner om året, hvis en ældre fra en anden kommune flytter ind på et af kommunens plejehjem.

Kommuner kan tjene op til 120.000 kroner på at tiltrække ældre fra andre kommuner til plejeboliger

Friplejehjem kan være en gylden forretning for en kommune, hvis mange af pladserne besættes af borgere fra en anden kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.