Advokatundersøgelsen blev iværksat af Københavns Kommunes Borgerrepræsentation i oktober sidste år, efter kvinder stod frem i Jyllands-Posten og rettede nye anklager om seksuelle krænkelser mod Frank Jensen. Han trak sig kort efter fra posten som overborgmester og hvervet som næstformand i Socialdemokratiet. (Arkivfoto)

Advokatundersøgelse af Frank Jensen finder 12 krænkelsessager

Advokater har fundet 12 episoder med krænkende adfærd fra Frank Jensen. De har ifølge Jensen været omtalt før.

Stadig støttemidler tilbage til kulturlivet

Den aktuelle status for støtten i hjælpepakkerne til kulturlivet er, at der stadig er store summer tilbage til f.eks. kommunale kulturinstitutioner. Om de bliver anvendt afhænger af smittens udvikling og restriktionsniveauet.
Byrådsmedlemmerne Jesper Kiel (t.v.) og Stina Sølvberg Thomsen (i midten) lægger sammen med lokalpolitikere flere andre steder i landet pres på undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Byråd presser minister: Drop de nationale test

Kommunerne København, Aarhus, Aalborg, Svendborg, Albertslund og flere andre beder nu om, at deres skoler bliver fritaget eller fritstillet i forhold til at skulle gennemføre nationale test. Undervisningsministeren afviser indtil videre.
Jakob Nybo fra Liberal Alliance (tv.) er ikke enig med Hørsholms konservative borgmester Morten Slotved (th.) i at pengene til en ny brochure er givet godt ud.

Byrådsmedlem angriber kommunal brochure: Som at sminke et lig

Det er som at sminke et lig i stedet for at genoplive patienten, når Hørsholm Kommune bruger 200.000 kr. på en brochure, som skal lokke børnefamilier til kommunen. Det mener byrådsmedlem og rejser dermed kritik af kommunens bosætningspolitik.
Fra 1. marts - på mandag - kan afgangseleverne igen se skolerne fra den indvendige side. I hvert fald i Nord- og Vestjylland, hvor eleverne får mulighed for at vende tilbage med undervisning hver anden uge. På Bornholm kan alle eleverne i grundskolen vende tilbage. (Arkiv)

Skoler i vildrede: Skal skaffe samtykke til test af elever

Der skal indhentes samtykke fra forældre, før skoler kan teste elever, vurderer skolelederformand.
Der har stået tomme sportshaller på skoler og i foreninger over hele landet de seneste måneder. Og det har betydet, at mange børn langtfra har rørt sig nok under nedlukningen, viser undersøgelse. (Arkiv)

Ni ud af ti børn har ikke rørt sig nok under corona

Vinterens nedlukning har ført til inaktivitet hos børn og unge, viser undersøgelse. Bekymrende, mener flere.
I modsætning til Danmark er skolerne i både Finland, Sverige og Norge i som udgangspunkt åbne for alle elever. (Arkiv)

Flertal vil have skolebørn tilbage efter norsk model

Med inspiration fra Norge skal danske børn hurtigt i skole igen, mener politisk flertal. Heunicke vil vente.

Coronastatus: Back to basics og de græske dyder

Inden længe runder vi årsdagen for det historiske pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned. Første gang. Når jeg ser tilbage på de 365 dage, kan jeg konstatere, at jeg er gået back til basics og blandt andet har genfundet de 12 lederdyder, der udspringer af antikkens Grækenland, for at kunne lede, agere og navigere igennem krisen.
Kongebroen i Fredensborg Slotspark, som Prins Henrik fik i 60 års fødselsdagsgave, rådner og har huller. Og den er spærret for offentlig adgang. En renovering ser ud til at have lange udsigter.

Kommune spytter i kassen for at redde gave til Prins Henrik

Kongebroen i Fredensborg Slotspark var en fødselsdagsgave til Prins Henrik, men den er nu spærret, fordi den er ved at rådne væk. Slots- og Kulturstyrelsen ejer broen, men Fredensborg Kommune vil gerne bidrage til en renovering.
Regeringen og dens støttepartier har onsdag indgået en aftale om den kommende genåbning.

FAKTA: Nogle butikker og udendørs kultur får lov at genåbne

Regeringen og støttepartierne er blevet enige om en lempelse af en række coronarestriktioner.
Sofie Carsten Nielsen (R) mener, at regeringen skal fremlægge en langsigtet plan for genåbningen. (Arkiv)

Støttepartier: Forvent genåbning som eksperter anbefaler

Ekspertanbefalinger til genåbning skal respekteres og ikke køres under bussen, mener Sofie Carsten Nielsen.
Børne-og ungedirektør Claus Svold fra Vejle advarer om, at bureaukrati kan forsinke effekten af de 178 millioner kroner, som et flertal i Folketinget vil give skolerne for at hjælpe især afgangseleverne.

Direktør: Giv os hurtig besked om skolepenge – ellers får de ingen effekt

Undervisningsministeriet skal inden for få dage give kommunerne en central fordelingsnøgle af coronapenge til de enkelte skoler. Og så skal Folketinget glemme alt om afrapportering af brugen. Ellers vil halvdelen af pengene i værste fald gå til administration, mener børne- og ungedirektør.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.