Forbundsnæstformand i FOA Thomas Enghausen

FOA: Private virksomheders CSR-indsats belyser uligheden i samfundet

FOA's næstformand rækker hånden ud til den private sektor: 'Kampen for velfærd og for de svageste borgere er i høj grad nødvendigt. Og den kamp fortsætter vi i FOA med alle, der vil'.
Jo flere store idrætshaller og græsbaner en kommune har i forhold til indbyggertal, jo flere foreningsaktive borgere har kommunen.

Idrættens medlemstal følger antallet af kommunale idrætsfaciliteter

Antallet af faciliteter i de danske kommuner hænger positivt sammen med antallet af medlemmer i idrætsforeningerne, viser ny forskning fra SDU.
Regeringen vil styrke indsatsen overfor børn, der svigtes af deres forældre på grund af vold eller andre forhold i hjemmet.

Vindere og tabere på ny refusion for anbragte børn

Det bliver hovedstadskommuner, som kommer til at betale for hjælp til kommuner med mange anbringelser. Læs her, hvem der vinder, og hvem der taber.
En ny kortlægning af kommunernes forebyggelsesindsatser, som Statens Institut for Folkesundhed står for, viser, at langt de fleste kommuner har implementeret Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker. (Arkivfoto)

Kommunerne sætter fortsat ind på forebyggelse og sundhed

Otte ud af 10 kommuner har implementeret Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker på tobak, alkohol, fysisk aktivitet, kost og mental sundhed. Men arbejdet slutter ikke der, påpeger KL.
Lederen af undervisningen og lederen af fritidsdelen det samlede ledelsesansvar på tværs af skole, SFO og klub. Alligevel er der stor forskel på den løn, de to får. (Arkivfoto)

Til kamp mod gigantisk lønforskel på 80.000 kr.

En massiv lønforskel for to ledere på en skole i Esbjerg Kommune med samme funktion og ansvar har fået fagforbund op i det røde felt.
Hovedstadskommunerne vil have ændret formålet med den kommunale udligning, så der også tages højde for forskelle i borgernes leveomkostninger.

Hovedstadskommuner: Leveomkostninger ind i udligning

Hovedstadskommunerne vil have ændret formålet for den kommunale udligning, så de høje leveomkostninger i hovedstaden også regnes med.
Luftforureningen er aftagende herhjemme, men koster alligevel 4.200 for tidlige dødsfald og en regning til samfundet på 79 milliarder kroner. Det viser de seneste resultater fra Aarhus Universitets overvågning af luftkvaliteten. (Arkivfoto)

4.200 danskere dør for tidligt som følge af forurenet luft

Selv om luften generelt er blevet renere, får cirka 4.200 personer årligt afkortet livet på grund af os og røg.
Saltspredere og sneplove har været et sjældent syn denne vinter, der har budt på mildt vejr og meget nedbør. (Arkivfoto)

Saltspredere holder stille: Laveste forbrug af vejsalt i 20 år

Vejdirektoratet havde sidste år det laveste forbrug af vejsalt på de statslige veje siden 2000. Men sparede mandskabstimer bruges på at bekæmpe vandmasser.
Ambassadørordningens succes blev fejret med champagne på rådhuset i Assens, da der var femårs-reception i oktober måned. Her ses byrådsmedlemmer, frivillige, udviklingskonsulenten og borgmesteren.

Lokal kultur bliver håndbragt til nye tilflyttere

Et håndskrevet brev fra borgmesteren og en invitation leveret til døren er en del af en succesfuldt ambassadørordning i Assens, hvor frivillige byder tilflyttere velkommen til kommunen.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) vil give udsatte børn og unge ret til selv at sige nej til kontakt og samvær med deres biologiske forældre. Forslaget har ikke medvind i Foreningen af Døgn- og Dagtilbud.

Minister: Vi skal som samfund blive langt bedre til at lytte til børn

Astrid Krag holder fast i, at anbragte børn skal kunne fravælge forældresamvær trods kritik og viden om, at pressede familier er tilbøjelige til at træffe 'forhastede beslutninger'.

‘De unges stemme’ – podcast med anbragte i centrum

Økonomi og måltal er baggrundsmusik for debatten om anbringelser. 'Mennesket i centrum' er et begreb, der ligesom 'de unges stemme' er trængt i baggrunden. Nu udgiver en fond podcast, hvor de unge har ordet.
To medarbejdere er bortvist fra Skat. Den ene sag drejede sig om svindel for knap 3 millioner kroner, mens den anden drejede sig om et beløb på mellem 1 og 1,2 millioner kroner. (Arkivfoto)

To medarbejdere i Skat politianmeldt for svindel

Medarbejdere er blevet bortvist efter mistanke om misbrug af statens midler, og samtidig retter Rigsrevisionen hård kritik af Skatteministeriet for mangelfuld kontrol.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.