(Arkiv)

Fakta: Massetest af unge begynder i Brøndby og Ishøj

For at bremse smittespredningen blandt særligt unge i hovedstadsområdet vil sundhedsmyndighederne de næste uger opfordre personer mellem 15 og 25 år i hovedstadskommuner til at lade sig teste inden jul. Se planen her.
Nøjsomhed/Sydvej i Helsingør er igen kommet på regeringens liste over ghettoer.

Ghettolisten næsten halveret

Antallet af ghettoer er næsten halveret fra 28 til 15, og der er ingen nye ghettoer kommet til i løbet af det seneste år. Det viser ny opgørelse. Se de kommuner, som er sluppet af med ghetto-stemplede områder.

Trods corona: Færre på kontanthjælpsydelser i oktober end i februar

Antallet af ledige på kontanthjælpsydelser er faldet med 8,5 procent siden februar, trods Covid-19 og store nedlukninger af samfundet. Se her, hvor meget antallet er faldet i din kommune.
Interesserede kan følge med i årets julekalender på Mærk Næstveds Facebook og møde nogle af de mange borgere i Næstved, som elsker deres kunstby og som fortæller om gavlmalerierne.

Byens kunst præsenteres i julekalender af borgerne

Næstved har et stort galleri af gavlmalerier og i december bliver udvalgte værker formidlet af borgerne i en julekalender på Facebook, samtidig med at en ny app fortæller historierne bag værkerne.
Gaster fra Grenå Marineforening var med til at markere, at det var 75 år siden, at der blev kastet våben ned på pladsen Valdemar. I forgrunden foran stenen fra højre mod venstre borgmester Jan Petersen og kommunaldirektør Christian Bertelsen.

Nedkastningssted Valdemar har fået en mindesten

Flere kommuner har markeret 75 års jubilæet for befrielsen også i Grenå. Under 2. Verdenskrig blev der kastet våben ud fra 4-motores transportmaskiner over pladsen Valdemar midt på Grenå Hede. Nu står der en sten til minde om begivenhederne.
Museumsgæster fordelt på de besøgte museers geografiske placering.

Corona får os til at søge til museerne

Covid-19 forhindrede danskerne i at besøge museerne i udlandet, så i stedet besøgte vi de hjemlige museer uden for for lokalområdet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som må være ønskelæsning for museerne.
Ejeren af den fhv. gamle overlægebolig i Rudkøbing fik præmien i 2017 for omhyggelig og smuk rerstaurering. Boligen er opført i 1925 af den kendte og fine arkitekt Frits Jørgensen, Svendborg, i bedste Bedre Byggeskik-stil.

Præmie for at gøre kommunen smukkere

Bygningspræmiering rundt i kommunerne kan være med til at højne kvaliteten på land og i by - og samtidig være til gavn og glæde for borgerne. På den baggrund genindfører kommune nu præmiering af bygninger.
I flere uger har syv nordjyske kommuner været underlagt særlige coronatiltag. De sidste tiltag er nu blevet ophævet. (Arkivfoto)

Faldende smitte ophæver sidste særlige tiltag i Nordjylland

De sidste særlige coronatiltag i syv nordjyske kommuner er ophævet. Tiltag i Vestjylland er stadig gældende.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil senere tirsdag røbe, hvilke skærpede coronatiltag der kommer for hovedstadsområdet. (Arkivfoto)

Heunicke bekræfter skærpede coronatiltag i hovedstadsområdet

Tiltagene bliver meldt ud tirsdag og er drøftet med alle Folketingets partier og erhvervslivet.
"Vi vil rigtig gerne vise, at cirkulær økonomi og socialt ansvar godt kan hænge sammen," siger Tine Arensbach, afdelingsleder i Jobcenter Randers Erhverv.

Randers sætter genbrug af møbler i system

En ny intern børs gør det muligt for afdelinger i Randers Kommune at finde ud af fra hvilke andre afdelinger, de kan overtage brugte møbler. Ud over at gavne miljø og økonomi, så giver det nye tiltag også arbejde til socialt udsatte.
Det 6.200 kvm store friplejehjemsprojekt på Frydenhøjs Allé i Greve Kommune.

I Region Sjælland forventes flere friplejehjem

De kommunale budgetaftaler kan bruges som pejlemærker for, hvor man potentielt kan se nye friplejehjem skyde op. Læs her, hvordan friplejeområdet udvikler sig i Region Sjælland.
BaggårdTeatret kan spille endnu mere teater for børn i hele regionen, derfor er ni kommuner gået sammen om en henvendelse til Folketinget kulturordførere for at få etableret et regionsteater.

Fynske kommuner ønsker at overtage jysk teaters bevilling

Bevillingen til det konkursramte Fredercia Teater er eftertragtet og ni fynske kommuner går nu efter sammen at etablere et Regionsteater for Fyn og Øerne, derfor ansøger de om den hjemløse bevilling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.