Det er altid arbejdsgiverens og ledelsens ansvar at sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø, siger næstformand i FH, Morten Skov Christensen. (Arkiv)

Hver sjette bliver mobbet på arbejdspladsen

Ifølge undersøgelse fra fagbevægelsen bliver én ud af seks lønmodtagere mobbet på deres arbejde. Det er et alvorligt problem, for mobning har store psykiske og fysiske konsekvenser.
"Vi tillader de her overløb, fordi vi ikke har noget valg. Det sker ikke på daglig basis – det er kun, når der er en stor regnhændelse," siger Louise Colding Sørensen (S), som er formand for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget i Hillerød Kommune.

Kommune har udledt 1,9 milliarder liter urenset spildevand i landets største sø

Hillerød Kommune udleder store mængder spildevand i Arresø, når det regner for meget. Kommunen arbejder på at finde en løsning.
(Arkiv)

Stort flertal af studerende er utilfredse med fjernundervisning

Mange studerende ser onlineundervisning som dårligere end den normale undervisning, viser undersøgelser, der dog også viser positive effekter.

Nye tal: Kommunerne anbringer færre børn udenfor hjemmet

Nye data giver ny næring til kritikken af, at kommunerne anbringer for få børn udenfor hjemmet. Se tallene for alle kommuner her.
To beboere ønsker ikke at flytte fra det omdiskuterede ældrecenter Havbakken i Hjørring. Nu opsiger kommunen dem og river centret ned.

Beboere nægter at flytte fra plejehjem: Nu river kommunen det ned

Byrådet i Hjørring har bestemt, at omdiskuteret ældrecenter nu skal rives ned. Kommunen vil ikke betale 6,6 mio. kr. om året, for at to beboere kan blive på ældrecentret. Den ene af beboerne nægter at flytte.
Andelsselskab støtter lokale initiativer via vækstpulje med 50 mio. kroner om året.

Andelsselskab uddeler 50 mio. kroner om året til gode ideer

Andelsselskabet Norlys vil via en vækstpulje uddele 50 mio. kroner om året til innovative ideer og lokale aktiviteter i kommunerne, som bidrager til fællesskab og en grøn og digital udvikling.
Det er uvist, hvor mange job til lokalområdet byggeriet af Storstrømsbroen kaster af sig. Sådan her kommer broen til at se ud, når den er færdig.

Fik millioner til at få ledige i job på bro – ingen aner om det har virket

Kommuner fik mere end 10 millioner skattekroner til at få ledige i job i forbindelse med opførelsen af Storstrømsbroen. Men ingen kan svare på, hvor mange der er kommet i job på byggeriet.
Forældre, der både har arbejde og passer deres handicappede barn derhjemme, har ikke ret til dagpenge, hvis de bliver fyret. (Arkiv)

Forældre til børn med handicap får nej til dagpenge

Arbejdende forældre, der også passer deres barn med handicap eller alvorlig sygdom, har ikke ret til dagpenge, hvis de bliver fyret. A-kasserne kalder reglen urimelig, og forening foreslår lovændring.
(Arkiv)

Restauranter og sportsklubber har flest på lønkompensation

Sidste uge var 24.600 sendt hjem på lønkompensation. Tæt på 250.000 har været omfattet siden 9. marts.
På firmaets hjemmeside kan man se, hvordan besøgscontaineren eller pavillonen er opdelt i to og udsmykket med natur på væggene.

Corona-containere udløser ballade

Borgmester returnerer besøgscontainere beregnet til plejecentre. Det får firma til at tale om 'ufine metoder' og varsler nu en retssag.

Gammelt industrianlæg indvies i dag som kulturcenter

En gruppe af lokale borgere kastede i 00’erne deres kærlighed på den gamle nedrivningstruede maltfabrik i Ebeltoft og satte sig for at redde den. I dag er bygningen forvandlet til et center for kultur, kunst og kreative erhverv.
De seks kommuner står i dag for omkring en fjerdedel af den samlede kollektive buskørsel. Ud af alle 3330 bybusser i landet, kører cirka 800 i netop de kommuner. (Arkiv)

Hver fjerde nye bybus skal være grøn i 2021

De store kommuner er allerede i gang med at udfase benzin- og dieselbusser, men forpligter sig nu med aftale.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.