Gravide i tredje trimester, som arbejder i sundheds-, social- og ældresektoren, bør arbejde hjemme for en sikkerheds skyld, lyder det fra Sundhedsstyrelsen. Det skal mindske risiko for smitte med coronavirus. (Arkivfoto)

Gravide i tredje trimester i plejefag bør arbejde hjemme

Sundhedsstyrelsen oplyser, at gravide i tredje trimester i sundheds-, social- og ældresektoren af forsigtighedshensyn bør hjemsendes.
Flere sygehuse har ifølge Jyllands-Posten oplevet problemer med coronatest med falsk negative svar. (Arkivfoto)

Sygehuse kæmper med forkerte svar på coronatest

Falsk negativ svar på coronatest har ifølge Jyllands-Posten medført smittede medarbejdere på sygehusafdeling. Ifølge overlæge er fejlprocenten på 15 procent i testene.
Statsminister Mette Frederiksen (S) vil i den nærmeste fremtid tale med kulturlivet, som lider under coronakrisen. (Arkivfoto)

Mette Frederiksen gør klar til en snak med kulturlivet

Midt i coronakrisen finder man ud af, hvor meget man savner biblioteker og biografer, skriver hun på Facebook.
(Arkiv)

Akut hjælpepakke er på vej til udsatte børn

Regeringen og dens støttepartier er blevet enige om at tildele 13,5 mio. kr. i støtte til en række organisationers arbejde med udsatte børn og sårbare familier under coronakrisen.

Stort udbrud af corona på plejehjem i Roskilde

Beboere og personale på Trekroner Plejecenter i Roskilde er blevet testet for coronavirus. Desværre viser testresultaterne, at mange er smittede, ligesom flere dødsfald blandt beboerne mistænkes for at være relateret til coronasmitte.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) holder nøje øje med udviklingen inden for nytilmeldte ledige, som bliver fulgt med stor alvor. (Arkivfoto)

Mere end 7.000 meldte sig ledige første dag i april

Over 44.000 er blevet ledige siden 9. marts. Alene onsdag 1. april blev 7.787 ledige ifølge Beskæftigelsesministeriet.
(Arkiv)

Organisationer tvivler på børnehaveåbning efter påske

En åbning af landets daginstitutioner skaber en lang række dilemmaer, mener organisationer og professor: 'Det er urealistisk'.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Svigtende indtægter truer 2021-budgetter

Mens kommunerne kæmper for at få overblik over corona-udgifterne, kan de forudse faldende indtægtsgrundlag i 2021. Politiske løfter og udligningsforhandlinger kommer under pres.
Transportminister Benny Engelbrecht (S) kunne torsdag sammen med partierne i rød blok præsentere udmøntningen af 361 millioner kroner fra finansloven til en forbedring af den kollektive trafik. (Arkivfoto)

Kollektiv trafik bliver billigere for unge og ældre

De unge skal betale 60 kroner mindre for et ungdomskort, mens pensionistkortet også får gavn af aftale med en såkaldt takstreform.
Kulturlivet i Danmark lider under coronakrisen og nu begynder forskellige hjælpepakker fra Folketinget at ankomme.

Bred enighed om hjælp til kulturlivet

Flere dele af vores kulturliv har fået hjælpepakker de seneste dage og flere er på vej. Kommuner opfordres til at udbetale det tilskud, som foreningerne og aftenskoler var stillet i udsigt.
En ny vaccinationspakke skal i sidste øjeblik medvirke til at forhindre, at sundhedsvæsen overbelastes under udbruddet af coronavirus i Danmark.

Vaccinationprogram mod lungebetændelse er i sidste øjeblik

Alle sårbare og ældre over 65 år bliver nu tilbudt gratis vaccination mod lungebetændelse for at lette sundhedsvæsenet, men det er i sidste øjeblik og over seks måneder efter, at eksperter anbefalede det.
De mørkerøde kommuner har haft mere end 30 procents stigning i ledigheden mellem 9. og 29. marts.

Ledigheden er steget med fra 20 til 40 procent i kommunerne

Corona-arbejdsløsheden rammer skævt. Fra knap 20 procents stigning til Aalborg og Struer til op mod 40 procents stigning i andre kommuner - se din kommune her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.