Kommentar: Mette Frederiksen, det frie valg og afbureaukratiseringen i Utopia

'Frit valg' fik medierne til at gløde og blå blok op af stolene, da statsminister Mette Frederiksen (S) nævnte det i hendes åbningstale, men var det i virkeligheden en talefejl eller et bevidst signal om, at nu skulle der gøres op med årtiers blå privatisering af velfærden?

Udligningsmillioner til de rigeste kommuner understreger nødvendigheden af en reform

Færre udlændinge i Frederiksberg og Gentofte giver færre sociale problemer på Lolland. Udligningssystemet i Danmark kan være ufrivilligt morsomt, men det har desværre alvorlige konsekvenser. Skriver Holger Schou Rasmussen, Borgmester i Lolland Kommune.

Kommentar: Kommuneaftalen er upræcis, når det handler om velfærd til handicappede og psykisk syge

På pressemødet i Finansministeriet om kommuneaftalen blev det demografiske træk og det stigende antal af børn og ældre gentagende gange brugt som et slags "Sesam luk dig op.", men døren til skatkammeret var ikke i samme grad åben for de handicappede og psykisk syge.

Vi skal prioritere os ud af udfordringerne ikke beskatte os ud af dem

Albertslund Kommune er som andre kommuner ramt af en række tendenser, der gør det svært at holde servicerammen og dermed levere den velfærd, der er nødvendig. Vi har brug for en prioriteringsdebat, skriver Paw Østergaard Jensen, (S) formand for social- og sundhedsudvalget i Albertslund Kommune i dette indlæg om den kommunale velfærd og kommuneaftalen.

Lad os få våbenhvile i den kommunale ‘udligningskrig’

Vi skal stoppe med at bekrige hinanden på tværs af kommunerne og få skabt et meningsfyldt udligningssystem, som belønner de kommuner, der fastholder virksomheder og skaber vækst og udvikling. Skriver Cecilia Lonning-Skovgaard, der er beskæftigelses- og integrationsborgmester i København.

Borgmester til Nicolai Wammen og Astrid Krag: Vi kan ikke skære yderligere i velfærden

I Guldborgsund Kommune strammer det til økonomisk. Velfærden er under pres. I et åbent brev foreslår borgmester John Brædder og S-gruppeformand Simon Hansen en alternativ fordelingsnøgle af finansieringstilskuddet, mhp mere ens velfærd for borgerne, indtil en ny udligningsordning er på plads.

Tiltrængt undskyldning for sort plet i anbringelseshistorien

Endelig kom den. Den officielle - og åbenlyse - undskyldning til Godhavnsbørnene som burde være givet for længst, og som ingen burde kæmpe for at få. - Må det blive den sidste

Mediekommentar: DR glemte fakta, da DF fik ukritisk omtale af udlændinges sommerhuskøb

TV-Avisen viderebragte ukritisk en påstand fra Dansk Folkeparti om, at et relativt lille antal dispensationer fra sommerhusreglen vil medføre, at udlændinge overtager "store dele af vores sommerhusområder." Se tallene her, som dementerer påstanden fra DF.

Sociale iværksættere udvikler velfærdssamfundet

I aften donerer Metallica penge til et socialt tilbud for stedets stærke indsats med at få unge ud af hjemløshed. PotentialeHotellet er et billede på en social iværksætter, der tager et socialt ansvar i samfundet, når der skal tilvejebringes sociale og indsatser, for mennesker i udsatte og sårbare positioner.

Private penge i den grønne omstilling

Danmark er foran i den grønne omstilling, men næste skridt er ikke så nemt som de første. Modernisering af forsyningssektorerne har gjort sektoren interessant for private investorer, der med risikovillig kapital vil kunne udrette noget mere. Folkemødets OPS-Scene og DLA Piper stiller 14. juni kl. 13.30 skarpt på private penge i den grønne omstilling.

Socialpolitik kan ikke føres med et regneark

Vi risikerer afspecialisering og faldende kvalitet i de sociale tilbud, hvis det er regneark frem for hensyn til borgene, der styrer socialpolitikken. Derfor skal vi have fokus på borgeren tilbage - både i debatten og i dialogen mellem kommuner og de sociale tilbud. For vi kommer aldrig til at sælge ud af vores faglighed, skriver LOS-direktør Michael Graatang i blogindlæg som oplæg til denne uges debat på Folkemødet.

Sådan får du mest ud af Djøfstortion – Lobbyistens guide til Folkemødet

FOLKEMØDET 2019 er lige om hjørnet. Her kan man være sammen med over 100.000 mennesker og shoppe rundt mellem 3000 events. NB-nyt har fået Selina Juul fra Stop Spild af Mad til at givet et par gode råd til alle dem der har et mål med Folkemødet. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.