Videomøder, nærhed og idyllisering
Læring af coronakrisen: Hvad vi kan lære af digitale møder. Alle kommer til tiden, vi har få afbrydelser, og møderne afsluttes hurtigt. Har vi idylliseret nærheden ved fysiske møder, og hvem tør sige, at jeg vil hellere spare en time ved et digitalt møde? spørger skoleleder Maike Raahauge.
Berøringsangst: En ny normal
Normaliseringens udfordring er, at vi ikke er normaliseret. Hvor starter og slutter meteren i en ny normal, hvor berøringsangst har fået en ny betydning? spørger skoleleder Maike Raahauge
Den nye normale er nye retningslinjer fulgt af nye spørgsmål
Er vi klar til en normalisering i forhold til den nye-ny-normale. Det er faktisk ikke så nemt, konstaterer skoleleder Maike Raahauge.
Coronadeadlines
Med coronakrisen får vi også nye styringsudtryk. Skoleleder Maike Raahauge skriver om typer af coronadeadlines. Har du fx hørt om deadlines kaldet boomerang eller sprinten?
De gode ting i kølvandet på coronakrisen
Selv om der ikke har været udfyldt skemaer, gennemført sprogtest og vi kun holdt få trivselssamtaler, så ser vi større trivsel og fantastiske læringsmiljøer, skriver leder Janni Juhl-Petersen.
Samfundssind i den offentlige sektor
Samfundssind handler om mere en blot at tjekke ind på skolen. Hos os er vi i gang med nogle byggesager, men hvor går man hen som offentligt ansat, når man vil hjælpe samfundets økonomi på fode igen? spørger skoleleder Maike Raahauge.
Tvungne driftsoverenskomster hjælper ikke den udsatte borger
LOS- Landsorganisationen for sociale tilbud opfordrer regeringen og KL til at tænke i helhedsorienterede styringsmekanismer med borgeren i centrum. Fokus skal være et stærkt samarbejde baseret på frivillighed på tværs af sektorer. Skriver Laust Westtoft, politisk chef i LOS.
Coronaledelse og bullshit-retorik
Det offentlige har ikke været lukket ned. Hjælpepakkerne holder ikke hånden under erhvervslivet, og genåbning af samfundet er en frase, der ikke matcher det, vi står over for, skriver redaktør Steen Houmark i denne kommentar, hvor han gør op med bullshit-retorikken under coronakrisen.
Hjemmeside, Aula, Facebook og forældrekommunikation
Hvad gør man, når Aula ikke virker som formidlingskanal til forældrene under coronaudbruddet? Man får en ny ven i Facebook, men hvad med bagefter - skal skolelederen gå over til livestreaming på Facebook? skriver skoleleder Maike Raahauge.
‘Væk med bøvlet’
Bureaukrati og regelforenkling er ikke nye fænomener. Coronakrisen genererer nye regler og med det også nye opgaver, men vi behøver ikke gøre det mere bøvlet for os selv end nødvendigt. Det skriver Janni Juhl-Petersen om i dag.
Hvad vi lærer mens vi bevæger os frem
På skolerne har man travlt med at lære at bruge nye redskaber med eller uden faglig dagsorden. Det, at nye opgaver prioriteres, og man skal arbejde på nye måder, presser temperamentet hos ledelse og personale. Det skriver skoleleder Maike Raahauge.
Brostrøm, bierne, blomsterne, rutinerne og et kondom i et telt
Coronaudbruddet har givet dagtilbud mange nye rutiner. Nogle mere topstyrede fra Sundhedsstyrelsen end andre, der opstår som ringe i vandet og giver nye rutiner i Tumlehuset. Det skriver Janni Juhl-Petersen om i dag.