Tre juleønsker til Christiansborg: Hjemløshed blandt unge kalder på nye tiltag

Hver tredje hjemløs i dag er under 30 år. Hvis vi skal forebygge, at hjemløsheden blandt unge vokser og hjælpe de unge, som allerede nu er uden bolig, kræver det nye system-løsninger i en rigid lovgivning og plads til forsøg med bostøtte.

Debat: Serviceforringelser sætter borgernes retssikkerhed under pres

Vi har nået et lavpunkt for måden, hvorpå vi håndterer opgaven med det specialiserede socialområde for mennesker i udsatte og sårbare positioner.

Gassen er på vej ud af finanslovens velfærdsballon, mens den løfter sig i blitzlyset

Regeringens mål om at sætte velfærden først og give Danmark et løft er et spin, der møder berettiget kritik fra centrale interessenter, skriver redaktør Steen Houmark i en kommentar til finansloven.
Den nye beskæftigelsesminister udviser i et svar til Haderslev Kommune ingen forståelse for, at kommunen forsøger at administrere tildelingen af overførselsindkomster strammere for at styre økonomien.

Kommentar: Ministerskifte svækker kommunernes mulighed for at spare på overførsler

Den nye beskæftigelsesminister har ingen forståelse for, at fattige kommuner strammer administrationen af sociale ydelser. Forståeligt, men så må Folketinget sikre alle kommuner en solid økonomi, skriver NB-Økonomis chefredaktør i denne kommentar.

Nærhedsreformen må ikke blive holdeplads for de gode intentioner

Hvis regeringens Nærhedsreform for alvor skal medføre forbedringer for offentlige medarbejdere og ledere - og i sidste ende borgere – må regeringen lære af erfaringerne fra tidligere reformforsøg og bruge de offentligt ansatte som brobyggere mellem politik og praksis.

Kommentar: Kunsten at balancere mellem den gode offentlige ledelse og styring

Et debatmøde i Forum for Fremtidens Offentlige Ledelse og Styring satte gang i refleksionerne, fordi forskellige indfaldsvinkler skaber forskellige koblinger imellem ledelse og styring. Vi ved godt, hvorfor vi er her, men ikke altid, hvordan vi er det bedst muligt.
Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen vil have fokus på de store forskelle i skatteprocenterne ved en kommende udligningsreform.

Samme service for samme skat – fra Søllerød til Søllested

En LO-familie med to børn betaler 32.000 kr. mere i skat i Lolland Kommune end i Gentofte og får mindre velfærd, skriver Lollands borgmester, der kræver ændringer i den kommunale udligning.

Skæv og utidssvarende udligningsordning koster Ringkøbing-Skjern Kommune dyrt

Det går rigtig godt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Alligevel tvinges vi til at skære i kernevelfærden. Vi bebrejder den skæve statslige udligningsordning, skriver borgmester Hans Østergaard.

Velfærdsløft kræver flere i arbejde

Regeringen vil sikre et reelt løft af velfærdsniveauet i forhold til i dag, skriver beskæftigelsesministeren i dette oplæg til socialchefernes årsmøde.

En velfærd i vækst og udvikling

Reformer af velfærd har i årevis handlet om at spænde livremmen ind. Regeringen vil sikre en ordentlig velfærdsøkonomi, så velfærden kan følge med, når der bliver flere ældre og børn, skriver social- og indenrigsminister Astrid Krag.

Socialchefsformand: Vi står på et solidt, fagligt velfærdsfundament

De røde lygter blinker, når der tales om fremtidens velfærd. Socialchefforeningens formand Helle Linnet opstiller som optakt til socialchefernes årsmøde i næste uge tre forudsætninger for udvikling eller afvikling af fremtidens velfærd.

Kommentar: Den etiske fordring til cheferne i den offentlige sektor

Forståelsespapiret mellem regeringen og dens støttepartier læser jeg som en klar etisk fordring til os, der har påtaget os chefansvaret i den offentlige sektor. Vi har et medansvar for, at samfundskontrakten kan fastholdes og udvikles til gavn for borgerne og for den samfundsmodel, vi hver dag søger at bidrage til at forbedre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.