Private penge i den grønne omstilling

Danmark er foran i den grønne omstilling, men næste skridt er ikke så nemt som de første. Modernisering af forsyningssektorerne har gjort sektoren interessant for private investorer, der med risikovillig kapital vil kunne udrette noget mere. Folkemødets OPS-Scene og DLA Piper stiller 14. juni kl. 13.30 skarpt på private penge i den grønne omstilling.

Socialpolitik kan ikke føres med et regneark

Vi risikerer afspecialisering og faldende kvalitet i de sociale tilbud, hvis det er regneark frem for hensyn til borgene, der styrer socialpolitikken. Derfor skal vi have fokus på borgeren tilbage - både i debatten og i dialogen mellem kommuner og de sociale tilbud. For vi kommer aldrig til at sælge ud af vores faglighed, skriver LOS-direktør Michael Graatang i blogindlæg som oplæg til denne uges debat på Folkemødet.

Sådan får du mest ud af Djøfstortion – Lobbyistens guide til Folkemødet

FOLKEMØDET 2019 er lige om hjørnet. Her kan man være sammen med over 100.000 mennesker og shoppe rundt mellem 3000 events. NB-nyt har fået Selina Juul fra Stop Spild af Mad til at givet et par gode råd til alle dem der har et mål med Folkemødet. 

Tid til at handle på udsatte unges grænsesøgende seksuelle adfærd

Vi skal smide vores berøringsangst og tage ansvar, når det handler om børn og unges grænsesøgende seksuelle adfærd. Det kræver viden og pædagogiske redskaber. Derfor tager LOS – Landsorganisationen for sociale tilbud nu initiativ til en national handleplan i samarbejde med alle områdets relevante partnere.

I fængsel for madspild.

DEBAT: Ny lov betyder, at franske supermarkeder risikerer bøder og fængselsstraf, hvis de ikke giver deres usolgte fødevarer til eksempelvis velgørenhed. Danske politikere bør holde sig fra at gøre de...

Drop it-drift og udvikling til fordel for kerneopgaven

Knap er det offentlige sluppet af med driftsteknikerne i kælderen, før lokalerne fyldes med nye udviklere. Eksemplerne på, at det offentlige selv påtager sig at udvikle it-systemer, selvom der findes ...

Digital konkurrence: Dræb ikke det frie it-marked i velfærdens navn

Hvis vi skruer yderligere op for de fælles it-løsninger i det offentlige, vil vi kunne frigive rigtig mange penge, som vi kan bruge på fx sundhed, ældre og andre kernevelfærdsområder, foreslår innovat...

OPS: Elsker, elsker ikke?

Elsker – elsker ikke? Alle kender den gamle leg med blomsten, hvor man fjerner et blad ad gangen. Sådan har jeg det undertiden med OPS, offentligt-privat samarbejde, for i praksis har tanken om det tæ...

Kommuneforsker: Benchmark beviser, at penge ikke giver bedre resultater

De første ni benchmark fra Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkenhed afkræfter, at "det er udgifternes størrelse, som afgør hvor god lokal service borgerne får fra deres kommune." Det skriver forskningschef Henrik Christoffersen fra Cepos, der roser "jysk jordbundethed."

Bedre Balance har kun et mål: Nedlæggelse af hovedstadsudligningen

Provinskommunerne i Bedre Balance har i følge dette debatindlæg kun et ønske til de aktuelle forhandlinger om udligning, og det er at få nedlagt den særlige hovedstadsudligning. Bedre Balance uddyber her baggrunden.

Østjyske kommuner vil have ændret tilskud til børn og ældre i udligning

De seks østjyske kommuner i Rimeligudligning.nu vil have ændret udregningen af de alderbestemte kriterier, så der ikke længere bliver taget flere penge fra børn og ældre end fra de 20-64 årige til sociale opgaver.

Provinsen: Mere service og lavere skat i hovedstadsområdet

"Skævhederne er stigende og indfanges ikke af det nuværende udligningssystem. Systemfejlene udgør en alvorlig udfordring for den måde vi har skruet vores velfærdssystem sammen på," skriver Bedre Balance i dette debatindlæg om udviklingen i de kommunale nøgletal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.