Læs om Ledelse på NB-Nyt

Til kamp mod gigantisk lønforskel på 80.000 kr.

Lederen af undervisningen og lederen af fritidsdelen det samlede ledelsesansvar på tværs af skole, SFO og klub. Alligevel er der stor forskel på den løn, de to får. (Arkivfoto)
En massiv lønforskel for to ledere på en skole i Esbjerg Kommune med samme funktion og ansvar har fået fagforbund op i det røde felt.

‘De unges stemme’ – podcast med anbragte i centrum

Økonomi og måltal er baggrundsmusik for debatten om anbringelser. 'Mennesket i centrum' er et begreb, der ligesom 'de unges stemme' er trængt i baggrunden. Nu udgiver en fond podcast, hvor de unge har ordet.
To medarbejdere er bortvist fra Skat. Den ene sag drejede sig om svindel for knap 3 millioner kroner, mens den anden drejede sig om et beløb på mellem 1 og 1,2 millioner kroner. (Arkivfoto)

To medarbejdere i Skat politianmeldt for svindel

Medarbejdere er blevet bortvist efter mistanke om misbrug af statens midler, og samtidig retter Rigsrevisionen hård kritik af Skatteministeriet for mangelfuld kontrol.
Regeringen, repræsenteret ved Nicolai Wammen, Astrid Krag og Magnus Heunicke, samt Stephanie Lose fra Danske Regioner samt Grete Christensen fra Dansk Sygeplejeråd fortæller om aftale om udmøntningen af de penge, der blev sat af på finansloven til 1000 flere sygeplejersker, i Finansministeriet fredag den 10. januar 2020.

Opråb til ministeren: ”Sundhedsvæsenet består ikke kun af læger og sygeplejersker

1000 sygeplejersker er en forenkling af en kompleks problemstilling. Radiografer kan hjælpe regeringen med at indfri af deres valgløfte, hvis de anerkender, at vi er en del af løsningen. Skriver Charlotte Graungaard Falkvard formand for Radiografrådet.
Den daværende V-regering besluttede i oktober 2015, at omkring 4.000 arbejdspladser i staten skulle flyttes fra hovedstaden til provinsen. Det kniber stadig med at få planen effektueret. (Arkivfoto)

Statsjob til provinsen er udskudt i årevis

I 2015 blev det meldt ud, at 4.000 statslige arbejdspladser skulle rykke til provinsen. Men flere flytninger er endnu ikke gennemført.
Barbara Bertelsen var departementschef i Justitsministeriet, da Mette Frederiksen (S) var justitsminister. Dermed skal de på ny arbejde sammen. (Arkivfoto)

Barbara Bertelsen ny departementschef i Statsministeriet

Barbara Bertelsen skal være ny departementschef i Statsministeriet efter Christian Kettel Thomsen, oplyser Statsministeriet.
Marcel Meijer er borgmester på Samsø og står på listen over nye danske statsborgere. For at få det danske pas skal han dog først give borgmesteren hånden, og det skaber både grin og undren på Samsø. (Arkivfoto)

Borgmester får dansk pas: Skal måske give sig selv hånden

Nye danske statsborgere skal give borgmesteren hånden for at få pas. Marcel Meijer er ny og selv borgmester.

Mest læste

Navnenyt

Debat

Mens vi spændt venter på styrings- og ledelsesreformer

Ledelsesavisen sætter i dette nummer fokus på forskning, som kan levere viden eller inspiration til både politikere og praktikere i jagten på en bedre ledelse og styring af den offentlige sektor.
Ledere på alle niveauer i den offentlige sektor, inklusiv politisk ledelse må stå på mål for, hvorfor den styring, der rulles er nødvendig, og hvordan den bidrager til at skabe værdi. Skriver Professor Hanne Foss Hansen i denne artikel

Fra fejlstyring til god styring

Vi har set mange eksempler på fejlstyring – både over- og understyring – i den offentlige sektor over årene. Men vi ved også, hvad som kendetegner god styring. Stafetten ligger nu hos regeringen.

Nærhedsreformen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.