Læs om Ledelse på NB-Nyt

Kommune giver alle medarbejdere corona-bonus

Nogle sætter spørgsmålstegn ved fornuften i at brug 4,2 mio. kr. på at påskønne de ansatte i Holbæk. Men den kritik tager økonomiudvalgsmedlem Steen Klink (DF) i stiv arm.
I nogle kommuner er det kun udvalgte ledere eller faggrupper, der får bonus for ekstra indsats i coronatiden. Men nu har én kommune valgt, at alle medarbejdere skal have 900 kr. i bonus for arbejdet under coronapandemien.
Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen i Københavns Kommune giver nu en undskyldning til Lars Løkke og Pia Kjærsgaard for, at det har fundet sted. (Arkiv)

EL-borgmester undskylder afbrænding af Løkke-dukke

Løkke krævede undskyldning, fordi borgmester tidligere har deltaget i afbrænding af dukke med hans ansigt.
Et cyberangreb mod kommunernes it-systemer kan få vidtrækkende konsekvenser, vurderer eksperter, (Modelfoto)

Eksperter: Kommuner er meget sårbare over for hackere

Det næste internationalt hackerangreb kan meget vel ramme danske kommuners it-systemer, som er blandt 'de mest sårbare'. Konsekvenserne for borgerne kan blive omfattende, vurderer eksperter.
SF vil gøre det forbudt for det offentlige at sende beskeder til borgere om aftenen, i weekender og i ferier. (Arkiv)

SF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

Man skal ikke have besked om kontanthjælpssamtale eller modtage en bøde på eksempelvis juleaften, mener SF.
Lars Løkke Rasmussen mener, at en undskyldning vil være på sin plads, efter at borgmester deltog i dukkeafbrænding. (Arkivfoto)

Borgmester i København deltog i afbrænding af Løkke-dukke

Lars Løkke mener, at en undskyldning vil være på sin plads, efter at borgmester deltog i dukkeafbrænding.
"Det er vores ambition, at Komponent bliver omdrejningspunktet for kommunal ledelsesudvikling," siger KL-næstformand Martin Damm.

Kommunerne får nyt udviklingscenter

KL har oprettet et nyt udviklingscenter under navnet komponent. Det sker ud fra en sammenlægning af blandt andre COK (Center for Offentlig Kompetenceudvikling) og KLK (KL’s Konsulentvirksomhed). Komponent tilbyder rådgivning, kompetenceudvikling og efteruddannelse.
Plejepersonale med corona-symptomer eller med coronasmittede i familien opfordres ifølge FOA i flere tilfælde til at møde på job. (Personerne på fotoet har ikke relation til artiklen).

FOA: Chefer beder plejepersonale med symptomer om at gå på job

Et par gange om ugen hører fagforbundet FOA fra blandt andre sosu'er, der opfordres til at bryde corona-retningslinjer. Virolog er rystet.

Mest læste

Navnenyt

Debat

Lukket ned igen – nødvendigt og rigtig træls

Corona-ledelse: Det er både en fordel og en ulempe, at vi har prøvet at blive lukket ned før. Vi kan lynhurtigt omstille os og planlægge anderledes, men det tynger os at have erfaringen om alt det, vi savner i hverdagen i jobbet og på arbejdspladsen.

Tre gode grunde til ikke at blive kommunal leder

Ledelsesugen 2020: En klar succesformel for en kommune ville være et byråd og et folketing, som tegner de store linjer og overlader driften til toplederne og deres medarbejdere. Det er langt fra virkeligheden i dag, men Nærhedsreformen varsler måske tøbrud.

Nærhedsreformen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.