Læs om Ledelse på NB-Nyt

Fredericia Kommune er presset: Har brug for hjælp

Fredericia Kommune har nedsat en krisestab, som mødes hver dag og drøfter kommunens håndtering af situationen efter rystelserne i ledelsen. (Arkiv)
Uroen i Fredericia giver så meget ekstra arbejde, at der nu skal indkøbes ekstra arbejdskraft. I værste fald går presset ud over den daglige drift.
Kun én ansøger kom til samtale med daværende borgmester Jacob Bjerregaard, da man i 2018 skulle ansætte en ny kommunaldirektør i Fredericia.

Ny afsløring: Kun to ansøgere til job som kommunaldirektør

Kun to søgte jobbet i 2018 som kommunaldirektør i Fredericia. Med så få ansøgere burde stillingen være genopslået, og dermed er reglerne ikke blevet fulgt, vurderer ekspert.
I februar lukkede regeringen alle skoler og daginstitutioner i Kolding Kommune efter ønske fra kommunen selv og en anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed. I aften om genåbning står, at kommunerne selv skal have beføjelser til at indføre restriktioner såsom skolelukninger. (Arkiv)

Borgmestre klar til mere corona-ansvar i genåbningsplan

I Kolding er man overbevist om, at kommunerne hurtigere og mere præcist kan slå lokale smitteudbrud ned.
Kommunaldirektør Morten V. Pedersen i Nordfyns Kommune løfter lidt af sløret for, hvordan kommunen har fået banket sygefraværet ned.

Sådan blev Nordfyns Kommune fraværsduksen på Fyn

Efter otte års fight for et lavere sygefravær kan Nordfyns Kommune nu notere det laveste sygefravær blandt alle fynske kommuner. Kommunaldirektøren forklarer, hvordan det er sket. En af hemmelighederne er hyppigere samtaler med sygemeldte.
Genåbningen af landet kommer til at finde sted i faser med 14 dages intervaller. (Arkiv)

FAKTA: Sådan genåbner Danmark

Der er indgået en politisk aftale om en langsigtet genåbning af Danmark. Læs mere om den og datoerne her.
For tredje gang er en chef sendt hjem i kølvandet på advokatredegørelsen og den interne afrapportering i sagen om tidligere borgmester Jacob Bjerregaard. (Arkiv).

Endnu en chef er sendt hjem i Fredericia Kommune

En stabschef i Fredericia Kommune er sendt hjem. Hun er den tredje i rækken af hjemsendte chefer i kommunen.
Fra mandag hæves forsamlingsforbuddet for udendørs idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter i organiseret regi fra 25 til 50 personer. Samtidig mødes partilederne for at diskutere en langsigtet genåbning af Danmark. (Arkivfoto)

Frisører og mere skoletid står højt på partiers ønskelister

En flig af Danmark genåbner mandag, hvor partilederne mødes for at forhandle om en mere langsigtet genåbning.

Mest læste

Navnenyt

Debat

Coronastatus: Back to basics og de græske dyder

Inden længe runder vi årsdagen for det historiske pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned. Første gang. Når jeg ser tilbage på de 365 dage, kan jeg konstatere, at jeg er gået back til basics og blandt andet har genfundet de 12 lederdyder, der udspringer af antikkens Grækenland, for at kunne lede, agere og navigere igennem krisen.

Ny bog med spændende analyser af offentlig styring

Finn Østrup, Jørgen Jørgensen og Jesper Zwisler har udgivet en bog med en spændende analyse af den offentlige styring og en harsk kritik af new public management.

Nærhedsreformen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.