Læs om Ledelse på NB-Nyt

Første videnskabelige analyse af Sundhedsplatformens modvind i medierne

Ulrik Bisgaard Ulsrod Røhl der er ph.d.-stipendiat og Jeppe Agger Nielsen der er professor ved Institut for Statskundskab på Aalborg Universitet har skrevet den første større videnskabelige analyse af indførelsen af Sundhedsplatformen. Artiklen bidrager til en øget forståelse af, hvordan Sundhedsplatformen opfattes af centrale interessenter i sundhedsvæsenet
En analyse af 520 artikler i medierne om Sundhedsplatformen viser, at lægerne har fået mest spalteplads. Men skyldes skævheden journalisternes bias af, hvem der er vigtig på et hospital?
Fatma Øktem (V) er i november indkaldt som vidne i sin egen sag om chikane. Hun er en blandt mange, lyder det fra kvindelige kolleger. (Arkivfoto)

Kvindelige politikere chikaneres dagligt – én af dem går rettens vej

Flere kvindelige politikere fra Østjylland oplever chikane og stalking. Nu har Fatma Øktem (V) valgt at gå rettens vej.
Thomas Boe, kommunaldirektør i Kolding Kommune.

Kolding Kommune skal spare: Nedlægger 141 stillinger

For at få de kommende års økonomi til at hænge sammen skal Kolding Kommune sige farvel til medarbejdere.
(Arkivfoto)

Administration af seniorpension kan medføre øget bureaukrati

Kommunerne skal midlertidigt stå for ny seniorpension, men dels vil kommunerne ikke, dels er der risiko for øget bureaukrati og synergitab.
På Frederiksberg Rådhus kulegraver man nu alle familiesager efter 'alvorlige fejl', siger borgmester Simon Aggesen. (Arkivfoto)

Skandalesag: Kommune suspenderer direktør

Frederiksberg Kommune har med øjeblikkelig virkning fritaget børne- og ungedirektøren fra tjeneste. Der er sket 'alvorlige fejl' i sagsbehandling af familiesager.
Samtlige medarbejdere i Hillerød Kommune får som de første i landet mulighed for en times bevægelse i arbejdstiden fra næste år. (Arkivfoto)

Hillerød indfører motion i arbejdstiden på alle kommunale arbejdspladser

Senest 1. januar 2020 får alle kommunale arbejdspladser i Hillerød Kommune tilbudt mulighed for en times ugentlig motion i arbejdstiden.
Det er overraskende, for professor Steen Scheuer at der er flere midlertidige og deltidsansatte i det offentlige end i den private sektor

Dårlige arbejdsvilkår og løse ansættelser rammer oftest offentligt ansatte

Løstansatte og deltidsansatte i den offentlige sektor har dårligere arbejdsvilkår end kollegerne i faste fuldtidsjob, viser undersøgelse. Klokkeklar diskrimination, mener professor og lektor.

Mest læste

Navnenyt

Debat

Ledelsesavisen er tilbage

Vi sætter fokus på vilkårene for at bedrive god offentlig ledelse. Læs mere om vores partnerskab
Ny undersøgelse fra Kronprins Frederiks Center for Ledelse viser, at de ansatte i den offentlige sektor er mest tilfredse med chefer, som har få medarbejdere.

Ny undersøgelse: Medarbejdere vil have ledere med få medarbejdere i reference

Medarbejderne er mest tilfredse med chefer, som har få medarbejdere. Men der er også ulemper ved mange chefer, fordi de mangler tid til det strategiske ledelsesarbejde. Læs om dilemmaet her.

Nærhedsreformen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.