Ledelsesavisen

Ledelsesavisen er tilbage

Vi sætter fokus på vilkårene for at bedrive god offentlig ledelse. Læs mere om vores partnerskab
Ny undersøgelse fra Kronprins Frederiks Center for Ledelse viser, at de ansatte i den offentlige sektor er mest tilfredse med chefer, som har få medarbejdere.

Ny undersøgelse: Medarbejdere vil have ledere med få medarbejdere i reference

Medarbejderne er mest tilfredse med chefer, som har få medarbejdere. Men der er også ulemper ved mange chefer, fordi de mangler tid til det strategiske ledelsesarbejde. Læs om dilemmaet her.

Det oversete ledelseslag: Kollegaledere

De fylder ingenting i ledelsesbøgerne, men betyder ofte alt i organisationen i strækket mellem de strategiske beslutninger og opgaveløsningen. De befinder sig i en slags organisatorisk ingenmandsland, men enhver leder kender deres centrale placering i den organisatoriske kabale. Kollegalederne er ressourcepersoner, som må agere på stedmoderlige betingelser.

Kommentar: Den etiske fordring til cheferne i den offentlige sektor

Forståelsespapiret mellem regeringen og dens støttepartier læser jeg som en klar etisk fordring til os, der har påtaget os chefansvaret i den offentlige sektor. Vi har et medansvar for, at samfundskontrakten kan fastholdes og udvikles til gavn for borgerne og for den samfundsmodel, vi hver dag søger at bidrage til at forbedre.

De offentlige lederuddannelser: Langt bedre end deres rygte

Offentlige lederuddannelser kritiseres for at være for langt fra virkeligheden og lederens daglige praksis. Men hvis der tænkes systematisk i praksisforankring, kan de have en stor effekt i den enkelte leders liv. Tre vilde forslag kan øge effekten af lederuddannelserne.

En velfærd styret af tillid

Kolding Kommune går nye veje for at udvikle fremtidens velfærd i et tæt samarbejde med borgere, brugere, organisation og forskere. De første konkrete og synlige resultater er allerede skabt: En fysisk træningsbane for medarbejderne og et venligere jobcenter til borgerne.

Offentlige lederes identitet: Bærer du lederkasketten med rank ryg?

Ny forskning viser, at den ideelle lederidentitet afhænger af, hvilket lederjob den enkelte offentlige leder skal udfylde. Lederidentitet kan udvikles over tid gennem uddannelse eller erfaring.

Sådan tackler vi dysfunktionel styring: Seks stærke råd fra Harvard-professor

Ingen er modstandere af færre regler, mindre bureaukrati og større tillid i den offentlige sektor – heller ikke den nye regering. Den helt store hurdle er at nå i mål med ambitionerne. Det har den amerikanske Harvard-professor Jorrit de Jongh seks bud på at lykkes med.

Mest læste På ledelsesavisen

Debat

Ledelsestema: Nærhedsreformen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.