Kunstfonden giver blandt andet penge til produktion og formidling af billedkunst, film, litteratur, musik og til spillesteder.

Kulturministeren har sat sit hold

24 nye medlemmer af Statens Kunstfond er klar fra årsskiftet til at overtage arbejdet i Kunstfondens legatudvalg. Ni af medlemmerne har kulturministeren netop udpeget.
Thisted Kommune har med projektet KulTHYvator forvandlet nedrivningsgrunde i landsbyer rundt omkring i Thy til kunstværker.

Thisted er årets kommunale ildsjæl

Ved konferencen Work-in-Progress har Thisted Kommune fået en pris for på forbilledlig måde at få kunsten ud i hverdagen.

Faaborgs kulturarv genoplives i ny plan

Lokale værdier skal have større betydning i fremtidens Faaborg, og det leverer vinderen af en arkitektkonkurrence med forslaget 'Vi dyrker Faaborg'.
VEGA har god erfaring med fællessang fra de seneste fire år ved arrangementer på spillestedet VEGA, i København og rundt i Danmark.

Glæden ved fællessang skal ud til alle egne i Danmark

Med støtte fra Nordea-fonden har den erhvervsdrivende fond VEGA skabt et treårigt fællessangprojekt Sangskatten, hvor der skal synges nye fælleskaber frem i hele landet.
Selvom en sagsbehandler alene ud fra sygehusets journal og gipsen på borgerens ben kan se, at et benbruds tager mere otte uger, så skal kommunen indhente og betale en lægeattest, som reelt ikke bliver brugt til noget.

Ny lov vil fjerne tusindvis af unødvendige lægeattester

Lovændring fritager jobcentrene fra at kræve tusindvis af unødvendige lægeattester, som årligt har kostet millioner. Ændringen kommer efter frikommuneforsøg i Aabenraa.
Enhedslisten med kommunalordfører Jette Gottlieb (th) vil kæmpe for, at regeringen indgår forlig om udligningen med partierne i rød blok.

Enhedslisten: Udligning mellem kommunerne skal hæves

Højere landsudligning skal gøre hovedstadsudligningen overflødig. 13 ekstra millarder til kommunerne skal sikre, at ingen lider tab. Læs interview med kommunalordfører Jette Gottlieb.
En rundspørge fra Danske Kommuner, der udgives af KL, viser, at syv ud af ti borgmestre forventer, at den kommende reform af udligningssystemet vil sende flere penge til netop deres kommune. (Arkivfoto)

Syv ud af ti borgmestre forventer gaveregn til egen kommune

Ikke alle får ønskerne opfyldt, siger professorer om udligning, som vil efterlade en del skuffede borgmestre.

Musik skal spilles i hele landet

Musiklivet i Danmark er mangfoldigt. Det viser de mange ansøgninger om støtte til Statens Kunstfond.
Folkekøkken i forbindelse med camp i Energicenter Voldparken den 6. maj 2019.

Kulturprojekter med indbygget kickstarter

Tre kulturprojekter i udsatte områder i Aarhus, Vejle og København skal som udgangspunkt bygge på demokrati og aktivt medborgerskab og gøre brug af kunstneriske og kulturelle redskaber.
Tid til læsning er en del af projektet, hvor deltagerne taler om den litteratur, som de har læst. Arkivfoto.

Kultur hjælper sygemeldte til at klare livet bedre

Der er rigtig gode erfaringer i Holstebro med at give langtidssygemeldte borgere tilbud om at deltage i et forløb med forskellige kulturelle aktiviteter.
Både De Radikale og Alternavivet er tilfredse med, at orkestret Copenhagen Phil er kommet på finansloven. Her ses de ved en tidligere koncert med rockbandet Mew.

Finanslov sløjfer besparelser på kulturområdet

Fra næste år bliver omprioriteringsbidraget på kulturområdet fjernet. 'Slut med faste, årlige sparekrav for de danske kulturinstitutioner', siger kulturministeren.
Gadelandet Husum er en af de boligområder der er på regeringens Ghetto-liste

FAKTA: Der er forskel på ghetto og udsat boligområde

Et udsat boligområde opfylder mindst to kriterier, mens en "ghetto" også opfylder kriterie om indvandrere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.