Byrådet i Lejre vil samle bl.a. fagudvalgs- og byrådsmøder på én og samme ugedag. Der er flere gevinster ved det, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) (høj mand med briller forrest i midten).

Lettelse for lokalpolitikere: Alle møder samles på én ugedag

Det skal være nemmere at være kommunalpolitiker, og derfor skal alle møder i udvalg og byråd samles på én ugedag. Det er byrådet enige om i Lejre Kommune. 'Vi har jo fyldte kalendere, og det vil være godt, hvis vi kan undgå nogle af alle de her sammenstød mellem vores politiker-, arbejds- og privatliv,' siger borgmester.
Kulturministeren vil styrke bibliotekerne som formidlere af viden, udannelse i demokrati, digital og mere almen dannelse.

Minister opgraderer bibliotekernes rolle

Kulturministeren vil anvende udviklingspulje på i alt 75 mio. kr. over tre år. Pengene skal bruges på at fremme tre pejlemærker i folkebibliotekerne og pædagogiske læringscentre: Uddannelse i demokrati, digital og generel dannelse.

Sønderborg hjælper foreninger til genstart

Foreningslivet skal i gang igen efter covid-19 pandamien, derfor har Sønderborg Kommune oprettet en ekstraordinær pulje på 400.000 kroner og indgået en samarbejdsaftale med DGI om foreningsudvikling.
Danske Musik og Kulturskoler har lavet denne plakat med sundhedsmæssige anbefalinger for, hvordan de aktive udøvere undgår covid-19 smittespredning. Ny pulje kan måske være med til at udvikle nye modeller for, hvordan flere børn og unge bliver aktive i musik- og kulturskolerne.

Millioner på vej til udvikling af musik- og kulturskolerne

Kommunerne kan søge støtte fra pulje på finansloven til at finde nye måder at styrke børn og unges adgang og lyst til kunstnerisk deltagelse, så antallet af kreativt aktive børn og unge øges.
Kommunerne har planer om, at der skal opsættes mange solcelleparker ud over det ganske land.

Kommuner har planer om solcelleparker svarende til 33.600 fodboldbaner

Kommunalbestyrelser og forvaltninger er tændt på at få opført solcelleparker. Lige nu er der planer, som vil dække et areal svarende til Møn - eller 33.600 fodboldbaner.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S): "Det glæder mig, at vi skridt for skridt kan vende tilbage til normale tilstande - også hvad angår beskæftigelsesindsatsen." (Arkiv)

Ledige kan komme i praktik og løntilskud efter nedlukning

Ledigheden er steget under coronakrisen. Nu åbnes der igen for tilbud målrettet ledige.
Rengøringen er som følge af corona-pandemien blevet styrket i flere kommuner og flere hundrede har fået job. (Arkiv)

Kommunerne styrker rengøring: 600 flere ansatte

Siden corona-pandemien ramte landet har kommunerne styrket rengøringen i skoler og institutioner.
Esbjerg er især kendt for havnen, fiskeriet og monumentet "Mennesket ved Havet" af Svend Wiig Hansen. Nu går arbejdet igang med at finde alle de andre attraktioner, som kan være med til at tiltrække nye beboere og mere arbejdskraft.

Esbjerg skal finde sine rødder

Alt for få danskere kender noget til Esbjerg, derfor vil de lokale politikere, uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet gøre byen mere attraktiv og tiltrække nye borgere, og så skal byen have en ny identitet.
Rådmand Jette Skive (DF) i Aarhus har skrevet en mail, som sætter både hende og forvaltningen i et dårligt lys.

Rådmand til direktør: Blæs på økonomien

Tænk på Dansk Folkeparti og blæs på økonomien så vidt muligt. Sådan lyder opfordringen fra rådmand Jette Skive i Aarhus til direktør på ældreområdet. Opfordringen kan ifølge ekspert være ulovlig. S og SF i byrådet forlanger sagen undersøgt.

Kulturklippekort øger uligheden

Dansk Kunstnerråds forslag om at indføre et kunst- og kulturfradrag møder skepsis hos kulturminister Joy Mogensen, fordi den økonomiske gevinst især vil tilfalde de allerede aktive kulturforbrugere.
Indkøbscentre, stormagasiner og arkader med et areal på 15.000 kvadratmeter eller derunder kan åbne fra 13. april. (Arkiv)

FAKTA: De her restriktioner gælder fortsat

Tirsdag genåbner en flig af Danmark, men en række restriktioner mod coronasmitte hviler stadig over landet.
Denne besked har medlem af Borgerrepræsentationen Marcus Vesterager (S) fået på sin Facebookside.

Hadske beskeder får lokalpolitikere til at overveje deres fremtid i politik

Omkring hver fjerde lokalpolitiker overvejer at droppe det politiske arbejde, fordi de har fået hadefulde beskeder direkte eller via sociale medier. Trusler og ydmygelser giver søvnløse nætter, beretter flere politikere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.