Peder Foldager er medlem af byrådet i Varde og håber på i dag at blive valgt som Venstres borgmesterkandidat til KV21. En lokal maskinstationsejer støtter ham på en usædvanlig måde.

Usædvanligt: Firmaer betaler for at skaffe stemmer på V-borgmesterkandidater

To virksomheder betaler for at skaffe stemmer til bestemte borgmesterkandidater. Det er den usædvanlige situation op til afstemning om, hvem der skal være Venstres spidskandidat i Varde Kommune.
I november sidste år blev de danske minkavlere beordret til at aflive deres mink. Mandag har et bredt flertal i Folketinget landet en aftale om kompensation til minkavlerne. (Arkivfoto)

Aftale om minkkompensation koster op mod 19 milliarder

Efter måneders forhandlinger er et flertal i Folketinget enig om at udbetale kompensation til minkavlere.
Automaten til at aflevere biblioteksbøger bliver mere og mere populære. Her på Hareskov Bibliotek er den placeret i vindfanget, så biblioteksbrugerne kan står tørskoet og fodre automaten med bøgerne.

Automat holder bogudlånet i gang

Flere og flere biblioteker rundt i kommunerne etablerer nye former for servicen for at holde gang i udlånene. Det kan f.eks. være i form af en automat, så lånerne stadig kan aflevere bøgerne, selv om biblioteket må holde dørene lukket pga. covid-19.
Hovedparten af musikskoleleverne vælger de samme ti instrumentfag år efter år. Det viser tallene fra Danmarks Statistik.

Klaver og guitar bliver ved med at hitte på musikskolerne

Musikskolerne landet over udbyder mange forskellige fag, men eleverne vælger i høj grad de samme ti instrumentfag år efter år. Se kommunen med flest musikskolelever.

Nyt format med kulturelle gåture rundt i hele landet

Kulturmødet på Mors arbejder videre med alternative kulturmøder, og den seneste er programmet 'Tankegang'. Det er gåture i foråret rundt omkring i landet med kunstnere og kulturpersonligheder på betydningsfulde ruter
Det nye Fredericia Musicalteater skal blandt andet lægge scene til børnemusicals, og planen er at udvikle en særlig musicalprofillinje i folkeskolen og et koncept for, hvordan børnemusicals kan komme til at spille en endnu større rolle i daginstitutioner og folkeskole.

Kommune hjælper teaterbestyrelse i gang

Fredericia har fået et nyt musicalteater - dannet efter Fredericia Teaters konkurs. For at kunne realisere ambitionen om at blive Danmarks Musicalhovedstad, kommer der et øget tilsyn med økonomien og hjælp til bestyrelsen i det nye teater.
(Arkiv)

Kommuner vil skrue op for lyntest mod coronavirus

KL-formand Jacob Bundsgaard (S) opfordrer alle kommunale medarbejdere til at lade sig teste for coronavirus.
Analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at man ved at nedbringe sygefraværet på niveau med det private arbejdsmarked kan tilføre betydeligt flere hænder i stat, regioner og ikke mindst kommuner. (Modelfoto)

Stort potentiale i lavere sygefravær i kommunerne

Den offentlige sektor kunne få glæde af ydeligere 8.200 par hænder, hvis sygefraværet bringes ned på niveau med det private arbejdsmarked, viser analyse fra DA. I kommunerne er der flest job at hente, da det gennemsnitlige sygefravær ligger højere her sammenlignet med stat og regioner.
I 2014 blev vikingeborg Borgring opdaget på en mark udenfor landsbyen Lellinge, tæt på Køge. Det er en ringborg af Trelleborgstypen, og nu ansøger fem kommuner om at de danske ringborge kommer på UNESCO's liste for verdensarv.

Fem kommuner søger om at få gjort ringborge til verdensarv

Om alt går vel, kan turisterne besøge verdensarv i Køge og fire andre kommuner i 2022. Køges Borgring indgår nemlig i de i alt fem danske ringborge, der nu fælles ansøger om at komme på listen over UNESCO's verdensarv.
Skal staten under epidemier kunne forbyde ældre på plejehjem at få besøg? Det diskuteres nu kraftigt. Fotoet er fra et specielt besøgsrum med en glasvæg for at hindre coronasmitte.

Regeringen kritiseres for at videreføre besøgsforbud på plejehjem i ny lov

En stribe organisationer vil indskrænke muligheden for at forbyde besøg i ældre borgeres egne boliger på plejehjem under epidemier.
Den seneste uge har der samlet været 7300 smittetilfælde, og her tegner de 50-59-årige sig for 1140 smittetilfælde. Det svarer til knap 16 procent af alle tilfælde. (Arkiv)

Nu er der mest smitte blandt folk i 50’erne

Unge i 20'erne fylder generelt set mest i smittetallene, men på det seneste er flest i 50'erne blevet smittet. Se alle aldersgrupper her.
(Arkiv)

Flertal kræver mange coronadødsfald på plejehjem undersøgt

Et politisk flertal på Christiansborg vil have undersøgt coronaindsatsen på plejehjem efter høje dødstal blandt beboere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.