Private penge i den grønne omstilling

Danmark er foran i den grønne omstilling, men næste skridt er ikke så nemt som de første. Modernisering af forsyningssektorerne har gjort sektoren interessant for private investorer, der med risikovillig kapital vil kunne udrette noget mere. Folkemødets OPS-Scene og DLA Piper stiller 14. juni kl. 13.30 skarpt på private penge i den grønne omstilling.

Sådan får du mest ud af Djøfstortion – Lobbyistens guide til Folkemødet

FOLKEMØDET 2019 er lige om hjørnet. Her kan man være sammen med over 100.000 mennesker og shoppe rundt mellem 3000 events. NB-nyt har fået Selina Juul fra Stop Spild af Mad til at givet et par gode råd til alle dem der har et mål med Folkemødet. 

Halvdelen af kommunernes overskridelse af økonomiramme skyldes jordkøb

Halvdelen af kommunernes overskridelse af de økonomiske rammer i 2017 skyldes et uventet stort opkøb af jord til byggemodning. Men netop køb af jord øger ikke risikoen for overophedning af økonomien.

Analyse: Venstre har reelt opgivet kampen for bedre geografisk balance

Det seneste udspil fra regeringen til en aftale om kommunal udligning viser, at Venstre har bøjet sig for kravet fra Liberal Alliance og De Konservative om mindre kommunal udligning til provinsen. Forslaget viser, at de to små regeringspartier reelt har fået stoppet Venstres kamp for bedre balance mellem landsdelene.

Se tallene: Sådan udvikler kommunernes forbrugsmulighed sig med ændret udligning

De enkelte kommunernes fremtidige forbrugsmuligheder sammenlignet med dagens niveau er både påvirket af ændringen i udligningen, men også om kommunen de seneste år har sparet op eller trukket på kassen. Se hvordan tallene ser ud for hver enkelt kommune.

S-formand bekræfter krav om flere penge til kommuner i udligningsforhandlinger

Socialdemokratiets formand kræver ekstra penge til kommunerne. Det skal hjælpe de kommuner, som lige nu står til store tab ved ændring af udligning. Men S-formanden vil ikke sætte beløb på.

Regeringen klar med udligningsudspil, som imødekommer hovedstadskommunerne

Regeringen vil reducere hovedstadskommunernes tab ved revisionen af data for udlændinges uddannelse og udgiftsniveauet i udlændingeudligningen. Læs her, hvilken model for udligning, regeringen spiller ud med i næste uge, når de afgørende forhandlinger går igang.

Regeringen imødekommer hovedstaden og Århus-området med cirka 360 millioner

Regeringens forventede udspil om at hæve grænsen for udligning af højt strukturelt underskud vil flytte cirka 360 millioner kroner fra en lang række provinskommuner til hovedstadskommunerne og de mest velhavende provinskommuner, hvis man sammenligner med det, der fremstår som hovedmodellen fra Finansieringsudvalget. Se tallene for hver kommune her.

Socialdemokratiet vil kræve 1,5 milliard ekstra til kommuner i udligningsforhandlinger

Socialdemokratiet vil kræve den kommunale udgiftsramme hævet med 1,5 milliarder kroner i forhandlingerne om kommunal udligning. Pengene skal bruges til at lempe tabet for hovedstadskommunerne og formentligt også til at hjælpe de fattigste udkantskommuner.

Mere end hver tredje modtager af hovedstadsudligning er blandt de 25 rigeste kommuner

De kommuner, som modtager hovedstadsudligning, er overraskende overrepræsenteret på listen over Danmarks 25 rigeste kommuner. Til gengæld er provinskommunerne kraftigt underrepræsenteret. Se liste her.

Her er alle kommuners likviditet ultimo 2017

Kommunernes likviditet fortsætter med at vokse. Ved udgangen af 2017 havde kommunerne i gennemsnit 7.896 kroner i kassen udregnet efter kassekreditreglen. Det er langt mere end en normal kommunal økonomi kræver. Kun tre kommuner er under 2500 kroner. Se tallene for alle kommuner her.

Forslag flytter penge fra provinsen til hovedstaden hvis man ser bort fra korrektion af udlændingeda...

De mere detaljerede tal i Finansieringsudvalgets rapport viser, at der flyttes penge fra provinsen til hovedstaden, hvis man ser bort fra revisionen af data for udlændinges uddannelse og udgiftsniveauet i udlændingeudligningen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.