Kommunernes Landsforening opfordrer politikere til at øge mediestøtte til lokale og regionale aviser og mediehuse for at undgå mediedød og dermed et dårligere stillet demokrati. (Arkiv)

Lokalaviser bliver sendt i overlevelseskamp af corona

Landdistrikternes Fællesråd mener, at landet ender i demokratisk og nyhedsmæssig ubalance uden lokale aviser.
Museerne i Danmark (her M/S Søfartsmuseet) varetager en lang række opgaver, derfor mener ODM, at der forud for en omfordeling af statslige midler bør laves en grundig analyse af struktur, opgaver og støtte i sektoren.

Museer: Stort behov for en museumsreform nu

Coronakrisen har medført, at mange museer med statslige tilskud har haft det økonomisk meget hårdt. Derfor mener branchen, at der nu er behov for en revision af fordelingen af tilskuddet.

Udligningsreform får 21 kommuner til at sænke skatten

Samlet set sænker 21 af landets kommuner skatten svarende til skattenedsættelser for 430 millioner kroner.
Juli har været en god måned med flere gæster i Den Gamle By i Aarhus og det hjælper på den pessimisme, som man oplevede under corona-nedlukningen.

19,4 mio. kroner til lokale kulturaktiviteter

Der er blevet uddelt støtte til en lang række lokale aktiviteter i hele landet for sårbare, udsatte og ældre borgere fra en pulje, der skal øge livskvaliteten i forbindelse med coronakrisen.
Lange ventetider på coronatest har presset så mange skoler og institutioner i knæ på personalefronten, at dagtilbud eksempelvis kan blive nødt til at lukke eller tage imod færre børn, vurderer Elisa Rimpler, der er formand for pædagogernes fagforening, Bupl. (Arkiv)

Pædagoger vil foran i testkøen: Partier er uenige

Mange institutioner har nået en kritisk grænse for, hvor tyndt personalet kan smøres ud, mener skoler og dagtilbud. Konservative vil give pædagoger fortrinsret til coronatest, men det møder modstand fra SF og Venstre.
Kulturregionsformændene er usikre på, om alle fremtidige indsatser skal fokusere på børn og unge under 20 år, derfor beder de om et opklarende svar fra kulturministeren.

Kulturaftaler er sat på stand-by

Formændene for de såkaldte kulturregioner og Kulturministeriet har forskellig forståelse af konceptet for nye regionale kulturaftaler, og formændene afventer nu et svar fra ministeren. Krav fra ministeriet er udtryk for dårlig centralisering, mener formand for Kulturregion Trekantområdet.

Antallet af kommunalt ansatte er på det næstlaveste niveau siden 2008

Efter ni år med en borgerlig regering, havde man i 2010 over 450.000 kommunalt ansatte omregnet til fuldtid. I dag ligger tallet på 416.000. I samme periode er antallet af ansatte i regionerne steget støt.
Susanne Crawley Larsen (R), rådmand for Børn- og unge i Odense Kommune, vil have flere aktiviteter i Vollsmose-bydelen. (Arkiv)

Kan man spille guitar i en ghetto?

Budgetforlig betyder, at Odense Musikskole skifter adresse til ghettoen Vollsmose. Men formanden for musikskolens brugerråd frygter, at det lukke skolen, fordi mange forældre vil trække deres børn væk fra undervisningen på grund af Vollsmoses omdømme.
I fremtiden kommer kommer den visuelle kommunikation til at spille en stadig større rolle. Og her har Viborg Kommune alle muligheder for at være med helt i front.

‘Godt set, Viborg’

Med en ny status som ‘Unesco Creative City’ har Viborg spillet sig til en position inden for mediekunst, hvor kun fantasien sætter grænser for fremtidige muligheder. 'Viborg er et eksempel på, at uanset hvor lille man er, kan man opnå en markant position,' siger direktør.
"Jeg ved godt, at det næsten er en urimelig fordring at henstille jer til at begrænse den sociale aktivitet. Men det er nødvendigt, hvis vi skal tage vare på de udsatte i vores samfund," siger borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) henvendt til de unge.

Aarhus nedsætter særligt råd for at mindske smitte hos unge

En såkaldt ungekriseledelse med blandt andre studerende skal nu rådgive Aarhus Kommune om, hvordan man kommer smitte blandt unge til livs.
Udsnit af tal fra Danmarks Statistik: Kommunale kulturbevillinger pr. indbygger fordelt på kommuner, 2019

Der skal tal på kulturen

Både kommunalpolitikerne og kulturbranchen har brug for mere viden om kulturens virkning, fordi alt skal kunne sammenlignes rent økonomisk. Det mener flere interessenter og foreslår et 'kulturens analyseinstitut'.
Efter et hårdt fald i foråret er det danske arbejdsmarked i sommermånederne begyndt at rejse sig. Der er dog stadig et stykke vej til en beskæftigelse på niveau med tiden før corona - og flere økonomer advarer om, at fremgangen er skrøbelig og risikerer at blive sat tilbage af nye smitteudbrud. (Arkiv)

Sommer gav lidt lindring til coronaramt arbejdsmarked

Forårets rekordstore fald i beskæftigelsen blev afløst af nye rekorder den anden vej i sommermånederne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.