Kommentar: Mette Frederiksen, det frie valg og afbureaukratiseringen i Utopia

'Frit valg' fik medierne til at gløde og blå blok op af stolene, da statsminister Mette Frederiksen (S) nævnte det i hendes åbningstale, men var det i virkeligheden en talefejl eller et bevidst signal om, at nu skulle der gøres op med årtiers blå privatisering af velfærden?

Minister kritisere økonomistyringen i kriminalforsorgen

Kriminalforsorgen møder stærk kritik fra flere kanter fordi man har undladt at bruge 200 millioner kroner i satspuljemidler, der var øremærket resocialiserende arbejde.

IT-problemer forsinker data bag kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet

Det nye Landspatientregister, LP3, har siden maj været ramt af dataproblemer. Det betyder, at der stadig ikke er komplette data til at beregne den kommunale medfinansiering af sundhedsvæsenet. 

Flugten til de store byer er vendt

Danskernes flyttemønstre har ændret sig radikalt de seneste tre år, viser analyse; flugten fra udkant til metropol er flere steder vendt. Mange hovedstadskommuner har fået nettoudflytning, men tilflyttere strømmer til byer på Sjælland og uden for Aarhus.

Analyse: Derfor tyder meget på, at kommunerne får mellem 1,4 og 1,8 milliarder ved økonomiforhandlin...

Læs her, hvorfor meget peger på, at KL får et løft i kommunernes økonomi på mellem 1,4 og 1,8 milliarder kroner i økonomiforhandlingerne. Men kommunerne skal formentligt også finde et beløb via effektiviseringer.

Kolding Kommunes socialdirektør fratræder efter kreativ bogføring

Efter 22 år som Direktør i Kolding Kommune, skal den nu tidligere socialdirektør Lars Rasmussen på jobjagt. Det sker efter at man har opdaget, at kommunens Socialforvaltning sminkede sit 2018-regnskab.

Tilsyn griber ind på Sjælsmark: Ansatte ramt af for høje krav

Arbejdstilsynet har udstedt et påbud til Udrejsecenter Sjælsmark. Ansatte udsat for høje følelsesmæssige krav.

Venstre kan nedlægge veto mod ny offentlighedslov

Selv om flere af de partier, der forhandler med S-formand Mette Frederiksen, håber at kunne presse hende til lempelser af offentlighedsloven, så vil Venstre ifølge et notat få vetoret over for lempelser.
SF og Enhedslisten er med en stemmelighed på 79 procent de to partier i rød blok, der oftest har stemt det samme i den forgangne valgperiode. (Arkivfoto)

S stemte færrest gange med Enhedslisten i rød blok

I under halvdelen af afstemningerne i Folketingssalen i den forgangne valgperiode stemte EL og S det samme.

Kommune dropper fredag: Ansatte skal arbejde fire dage

300 administrative medarbejdere i Odsherred Kommune kan fra september holde fri hver fredag.

Socialdemokratiet vil fjerne flere udsatte børn fra forældrene

Samfundet bør forebygge omsorgssvigt ved at satse på flere og tidligere anbringelser. Socialdemokratiet vil øge antallet af anbringelser af udsatte børn og unge. Det siger partiets socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Dansk Erhverv efterlyser samtale om nye løsninger på ældreområdet

Flere ældre, nye forventninger og dermed et øget demografisk pres får nu Dansk Erhverv til at foreslå en ældrekommission. En bred samfundssamtale skal forventningsafstemme og se på nye muligheder, mener erhvervsorganisationen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.