Arne-pension: Kommuner skal skære op til 40 procent af ansatte på jobcentre

De hårdest ramte kommuner risikerer at skulle skære fire ud af ti ansatte på jobcentrene, hvis hele besparelsen på 1,1 milliarder skal ske på administration. Se baggrunden for de dramatiske tal her.
(Arkiv) Jobcentrene skal ikke hænge sig så nøje i regler for samtaler i år. Sådan må man forstå KL's Thomas Kastrup-Larsens budskab til kommunernes beskæftigelsesudvalg.

KL til kommunerne: Tag let på ministerens krav

Jobcentrene står foran en kæmpe pukkel af samtaler med ledige, der ifølge beskæftigelsesministeren skal afholdes formelt. Nu opfordrer KL-formanden helt usædvanligt til, at jobcentrene tager let på ministerens krav.
(Arkiv) Thomas Kastrup-Larsen har fire prioriteringer på sin blok på beskæftigelsesområdet for kommunerne. Han er formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL: Her er efterårets prioriteringer på beskæftigelsesområdet

De digitale og telefoniske samtaler med ledige skal kunne fortsætte, siger KL's Thomas Kastrup-Larsen som det første. Han forstår ikke, hvorfor beskæftigelsesministeren tøver. Se de vigtigste punkter på hans liste her.
A-kasserne skal inden lørdag nå alle CV-samtaler med nyledige under coronakrisen. 3F's a-kasse er godt med, lyder det fra forretningsfører Eva Obdrup og a-kassesekretær Lene Lolk.

A-kasser: ‘Vi når det’

Inden lørdag skal der være afholdt CV-samtaler med alle nyledige i a-kasserne. 3F's a-kasse har en tredjedel flere ledige end sædvanligt, men er godt med, forsikrer forretningsfører Eva Obdrup.
Flere af de arbejdsløse, som kommer i jobcentrene, føler sig presset til sex under eksempelvis ressourceforløb.

Kontanthjælpsmodtagere føler sig oftere presset til sex

Kvinder på kontanthjælp, i ressourceforløb eller jobafklaring oplever langt oftere end andre, at de bliver presset til sex. Det viser en ny kortlægning.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). (Arkiv)

Kæmpe reform skal sende tusindvis af danskere på skolebænken

Coronakrisen har fået beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til at fremskynde en stor opkvalificeringsreform, der skal klæde folk bedre på til fremtidens arbejdsmarked.
"Nu har Corona-tiden vist, at vi alle - inklusivt verdens ledere - meget effektivt kan mødes, kommunikere og tage beslutninger digitalt. Så selvfølgelig kan en ledig og en jobkonsulent også mødes til en digital CV-samtale," siger Karsten Mølgaard Jensen, direktør for A-kassen Ase.

A-kasse og fagforbund: Hold fast i digitale møder med ledige

Med genåbningen af beskæftigelsesindsatsen vil muligheden for digitale møder udløbe 1. oktober. Det er ærgerligt, mener flere interessenter. Coronakrisen har givet os en række positive erfaringer med digital kommunikation, som vi bør fastholde, siger direktør for a-kasse.
(Arkiv) KL forventer snarlig bekendtgørelse om, at ledige igen kan indkaldes til fysiske samtaler på jobcentre og deltage fysisk i virksomhedstilbud. Dog indtil videre kun i Jylland og på Fyn.

Fysiske møder og virksomhedstilbud kan være på vej i Jylland og på Fyn

KL og organisationer venter ny bekendtgørelse i dag eller i morgen, hvor jobcentre vest for Storebælt åbner.
Digitale samtaler er ikke blot form. De kan bruges til at skabe mening i samtalerne for borgerne, lyder det fra arbejdsmarkedscheferne Lone Lollesgaard, Vesthimmerland, og Jannie Knudsen, Jammerbugt Kommune.

Frikommuneforsøg gav forspring i coronakrise

Sagsbehandlere i Vesthimmerland og Jammerbugt kommuner har i flere år holdt samtaler med arbejdsløse uden at mødes fysisk. Det var en stor fordel, da coronakrisen ramte, fortæller de to arbejdsmarkedschefer.
Det er vanvittigt at sende jobparate ledige i 13 ugers virksomhedspraktik med 50.000 nyledige, lyder det fra næstformand i HK, Martin Rasmussen. Forslaget kommer fra landets seks største kommuner.

HK advarer mod at sende jobparate i 13 ugers virksomhedspraktik

'Helt grotesk', kalder HK's næstformand de seks største kommuners forslag om, at jobparate ledige i en overgang skal kunne henvises til tre gange så lange virksomhedsforløb. Beskæftigelseschef forstår bekymringen, men ønsker alligevel lempeligere vilkår.

Bøn til minister: Luk op for beskæftigelsesindsatsen nu

Arbejdsmarkedschef vil have Peter Hummelgaard til at ophæve suspension af beskæftigelsesindsats og rådighedskrav så hurtigt som muligt.
(Arkiv) Beskæftigelsesministeren og Folketinget må tage ansvar for den lovgivning, de laver, siger formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg, Thomas Kastrup-Larsen. Han opfatter kravet om værdighed i jobcentrene som mistillid til kommunerne.

KL: Minister allierer sig med borgerne mod jobcentrene

Formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg, Aalborg-borgmesteren Thomas Kastrup-Larsen, vil af med overstyringen fra Christiansborg og kritiserer sin partifælle Peter Hummelgaard for at have mistillid til kommunerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.