White water rafting indgik som element i et af de fem karakteropbyggende outdoor-moduler mhp generering af overskudsmentalitet og lederberedskab hos unge.

Fremtidens lederberedskab – en ny velfærdsmodel baseret på frivillige

Ligegyldigt hvilken farve den politiske dagsorden er, så vil den nuværende økonomiske model for velfærd ikke fungere fremover. Løsningen er at lære helt unge at bidrage til lokalsamfundet.

Ældreplejen er ikke et hotel, hvor de pårørende kan stemple ud

De pårørende skal ikke parkere familieansvaret hos det offentlige. I fremtiden vil der ikke være medarbejdere nok til at løse opgaver, som familien selv kan, mener Borgmester i Rudersdal Kommune, Jens Ive.

Fri os fra at pårørende skal lave mad, gøre rent og pleje de ældre

Der findes ikke betydelige uudnyttede ressourcer blandt pårørende, som bare venter på at blive sat i spil. Borgmester Jens Ive er helt galt afmarcheret, skriver samfundsdebattøren Preben Etwil.

Privat lægehus sætter ind overfor ulighed i sundhed

Influenzavaccination af hjemløse er et eksempel på, at private velfærdsvirksomheder kan nå samfundets B-hold, hvor det offentliges planker ikke rækker økonomisk og praktisk.
Den tavse demonstration til fordel for radio 24syv. - Nu vil Borgerretsfonden gå ind i sagen

Fond vil betale retssag for Radio24syv

En fond vil hjælpe den nu lukkede Radio24syv med at føre en retssag på baggrund af udbuddet, der endte med at koste radiostationen livet.

Stigende efterspørgsel på boligfællesskaber

En ny bydel ved Hedehusene Station er ved at vokse frem. Den hedder Nærheden, og her er fællesskab i fokus. Seniorerne lå i kø i flere dage for at få fat i favoritlejligheden.
Stengårdsvej i Esbjerg – et eksempel på klar struktur og gode reakreative områder.

De 15 hårdeste ghettoer i Danmark rummer også kulturarvsværdier

Arkitektskolen i Aarhus har udviklet en ny metode til at undersøge boligbebyggelsernes arkitektoniske kulturarvsværdier og om bebyggelserne lever op til nutidige idealer. Nu har boligorganisationerne og de 15 kommuner modtaget anbefalingerne.
Torvedag i den nuværende torvehal i Ry, som nu kan udvides med hjælpe fra Realdania og lokale midler.

Borgerne ønskede en torvehal og så gav Kvickly i Ry to mio. kroner

Borgerne i Ry efterspørger mere torvehandel og en bygning til kulturelle arrangementer. Det er resultatet af en undersøgelse, og et samarbejde mellem Foreningen Realdania og Skanderborg Kommune om indretning af Stationstorvet midt i byen. Den lokale Kvickly i Ry støttede første etape med en bevilling på 2,5 mio. kroner fra Realdania og nu er en udvidelse af torvet godt på vej.

38,5 mio. kroner til at skabe gode byrum i udvalgte byer

I alt 31 kommuner søgte om støtte til at realisere et projekt om at skabe mere liv og udvikling i en af kommunens større byer, men kun seks byer får hjælp til et byrumsprojekt. Se de udvalgte projekter her.
Området under Bispeengbuen som det ser ud i dag.

Råt område under motortrafikvej bliver kreativ containerby

Af Steen Houmark - [email protected], Lene Vind - [email protected], NB Medier - [email protected] Nedenunder den travle motortrafikvej Bispeengbuen ved Nordre Fasanvej på kanten mellem København...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.