Et barn i nødpasning under coronaudbruddet. Kommunerne har etableret nødpasning over hele landet. Nødpasning er primært rettet mod børn fra nul til ni år, hvis forældre varetager en kritisk funktion i det offentlige. (Arkivfoto)

Kommuner skal passe ekstra godt på sårbare børn i svær tid

Indsats for udsatte børn er en kritisk funktion, som kommuner fortsat skal opretholde, understreger ministre. Kommunerne lover nødpasning til børn fra sårbare familier også over ni år.
Skoler og uddannelsesinstitutioner står tomme hen på grund af coronavirussens smittefare. Det er ikke godt for de sårbare børn, mener børneinstitutioner. (Arkiv)

Organisationer: Socialt udsatte børn rammes hårdt af skolelukninger

Nedlukningen af en lang række tilbud målrettet sårbare børn og unge vil ramme børn fra ressourcesvage familier ekstra hårdt, lyder det fra Red Barnet og Børns Vilkår.
Statsminister Mette Frederiksen (S) holder pressemøde om coronavirus. Hun annoncerer blandt andet, at det ikke længere vil være tilladt at samle sig til arrangementer, begivenheder eller aktiviteter med flere end ti personer.

Regeringen forbyder forsamlinger på over ti personer

Regeringen indfører forbud mod forsamlinger på over ti personer for at mindske udbredelsen af coronavirus. Forbuddet er trådt i kraft onsdag kl. 10.00.
Respiratoren der står en intensivstue Aalborg Universitetshospital er en af mindst 874 respiratorer, der står klar på landets sygehuse, hvor de skal hjælpe coronasyge danskere med at trække vejret.

Sundhedsstyrelsen: Danmark har respiratorer nok

Sundhedsvæsenet er klar med mindst 874 respiratorer til coronasyge danskere. Det er nok, er vurderingen.
Situationen er alvorlig, understregede statsminister Mette Frederiksen, da hun fredag på et pressemøde præsenterede en række nye tiltag, der skal stoppe spredningen af coronavirus.

FAKTA: Her er de tiltag regeringen har taget mod corona

Grænser, skoler og mange arbejdspladser er lukkede i kampen mod spredning af coronavirus.

Nyt logistikcenter til fordeling af kritisk medicinsk udstyr

I forlængelse af det forøgede coronaberedskab oprettes nu et nationalt logistikcenter, der omfatter fordelingen af værnemidler og kritisk medicinsk udstyr.
Plejehjemmet Hørgården i Aarhus Nord er et af de steder i Østjylland, hvor der er registreret coronasmittede. Her blev en medarbejder tidligere på ugen bekræftet smittet med coronavirus, efter at vedkommende havde været på arbejde to dage.

Østjylland rummer det største antal coronasmittede i Danmark

På landsplan er de fleste af de smittede mænd, og for begge køn er der registreret flest blandt 40-49-årige.
Der var ikke trængsel ved Skelgårdsskolen på Amager torsdag morgen. Fredag kl. 9 åbner en ny telefonlinje i Det Nationale Sorgcenters afdeling for børn, unge og sorg. (Arkivfoto)

Ny corona-hotline skal berolige bange børn og unge

Psykologer fra Det Nationale Sorgcenter sidder fra fredag morgen klar til at modtage opkald fra bekymrede børn og forældre.
(Arkivfoto)

FAKTA: Sådan er du stillet ved hjemsendelse fra jobbet

Dele af det offentlige lukker i 14 dage grundet coronavirus. Læs her, hvordan du er stillet som lønmodtager.
Statsminister Mette Frederiksen (S) orienterede om udviklingen i situationen med coronavirus i Danmark på et pressemøde onsdag aften. Her præsenterede hun et række tiltag, der skal bekæmpe og forebygge coronavirus i Danmark.

OVERBLIK: Sådan rammer lukningen af det offentlige

Alle indendørs kulturinstitutioner, biblioteker og fritidstilbud lukker. Alle offentligt ansatte uden kritiske funktioner sendes hjem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.