Sommerens hjælpepakker, det danske sommervejr og billige færgebilletter har haft betydning for, at Ærø Museum taler om besøgsrekord i 2020.

Museerne har klaret sig langt bedre gennem krisen end frygtet

En ny opgørelse viser, at der indtil videre slet ikke har har været så mange fyringer på museerne som frygtet. Hjælpepakker og blandet vejr har gjort en stor forskel.
Det går dårligt rent økonomisk hos amatørkulturens foreninger pga coronakrisen. Tønder Amatørscene har måttet aflyse Tønder Revy, der normalt giver 240.000 kroner i billetindtægter.

Amatørkulturen er i klemme i kommunerne

Coronakrisen har ramt mindre aktører i foreningslivet, fordi deres økonomier er relative små, og de derfor falder udenfor hjælpepakkerne. Og ikke alle kommuner holder hånden under foreningerne. Amatørernes Kunst & Kultur Samråd har fremlagt problemet for Kulturudvalget i Folketinget.
Lokalområder vigtigere end nogensinde – også i genåbningen efter corona. Resultater fra undersøgelse viser, at f.eks. at byerne begynder at være tilbage på det samme aktivitetsniveau som det var før corona – men på en lidt ny måde.

Ny rapport: Pladser og lokalområder er blevet vigtigere samlingssteder

En ny rapport viser, at byrum og lokalområder har haft stor betydning under corona-krisen, og levende byrum er derfor vigtige i hele landet.

Museum søger fritagelse for grundskyld hos kommunen

Coronakrisen er også gået ud over landets museer. Derfor søger Lousiana Museum of Modern Art nu Fredensborg Kommune om fritagelse for grundskyld.
Beboere i seniorbofællesskaber har ikke følt sig isoleret i deres hjem under coronakrisen.

Ældre-ensomhed under coronakrisen? Ikke her

Beboere i seniorbofællesskaber rundt i kommunerne har i modsætning til mange andre ældre ikke følt sig isoleret i deres hjem under coronakrisen. Det viser ny undersøgelse. Blandt andre Roskilde Kommune arbejder ihærdigt for at få flere bofællesskaber for seniorer op at stå.
Gratis færgebilletter er populære og skabte kø flere steder i landet. (Arkiv)

Gratis færgebilletter virkede efter hensigten

Som del af politisk sommerpakke var færger gratis for gående og cyklister i juli. Over en million tog på tur.
(Arkiv)

Regioner runder en halv million test for coronasmitte

Landets sygehuse er nu oppe på at foretage i gennemsnit 12.500 coronatest på hverdage.
Ikast/Brande rådhus. (Arkiv)

17 kommuner får et plaster på coronasåret

Social- og indenrigsministeriet fordeler 500 millioner kroner i ekstraordinære lån til 17 udvalgte kommuner. Se hvilke kommuner, der får penge, her.
(Arkiv) Struer Kommune havde et spring fra 20 til 44 procent i ledighed fra slutningen af marts til slutningen i april.

Usikkert hvilke kommuner, der får størst stigning i ledighed under coronakrisen

En opgørelse over stigningen i arbejdsløsheden fra slutningen af marts til slutningen af april viser, at der i flere kommuner sker spring i ledighedstallene. Se, hvordan det er gået i din kommune.
De første trin i den gradvise genåbning af landet bliver udvidet på grund af en positiv udvikling. Det sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

OVERBLIK: Sådan vil regeringen genåbne Danmark

11. marts lukkede statsministeren og regeringen for store dele af landet for at begrænse coronaepidemien. I dag begynder den gradvise genåbning.
De mørkerøde kommuner har haft mere end 30 procents stigning i ledigheden mellem 9. og 29. marts.

Ledigheden er steget med fra 20 til 40 procent i kommunerne

Corona-arbejdsløsheden rammer skævt. Fra knap 20 procents stigning til Aalborg og Struer til op mod 40 procents stigning i andre kommuner - se din kommune her.
Et barn i nødpasning under coronaudbruddet. Kommunerne har etableret nødpasning over hele landet. Nødpasning er primært rettet mod børn fra nul til ni år, hvis forældre varetager en kritisk funktion i det offentlige. (Arkivfoto)

Kommuner skal passe ekstra godt på sårbare børn i svær tid

Indsats for udsatte børn er en kritisk funktion, som kommuner fortsat skal opretholde, understreger ministre. Kommunerne lover nødpasning til børn fra sårbare familier også over ni år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.