Synspunkt: Vi kommer tilbage med dilemmaerne i skoletasken

Vi afventer opstarten, men meget kan ske henover sommerferien, og meget kan ske efter sommerferien. Opgaven er ikke at skabe en inkvisition, men en hverdag midt i Coronaens dilemmaer og spor, skriver skoleleder Maike Raahauge.
På firmaets hjemmeside kan man se, hvordan besøgscontaineren eller pavillonen er opdelt i to og udsmykket med natur på væggene.

Corona-containere udløser ballade

Borgmester returnerer besøgscontainere beregnet til plejecentre. Det får firma til at tale om 'ufine metoder' og varsler nu en retssag.
(Arkiv)

Pædagoger: Corona-normeringer har styrket børnenes trivsel

Pædagogerne i landets vuggestuer og børnehaver har oplevet et markant løft i børnenes trivsel og udvikling under de første uger af genåbningen, hvor der var flere pædagoger til færre børn end normalt, viser ny stor undersøgelse.
"Jeg har tænkt over, at vi har pillet noget stress ud af arbejdsdagen, og der er også forsvundet stress fra folks privatliv i den periode, hvor en stor del af landet var lukket ned," fortæller seniordirektør i Kolding Kommune Annette Lund til JydskeVestkysten.

Sygefraværet faldt stik mod forventning

Forventingen var, at flere sosu'er og sygeplejersker ville melde sig syge under coronaepidemien i foråret. Men det gik stik modsat i Kolding Kommune. Mindre stress og bedre hygiejne kan være kan være årsager til fald i sygefravær.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) er glad for, at hverdagen så småt vender tilbage på de sociale tilbud. 'Vi skal både beskytte sårbare mennesker mod coronasmitte og mod ensomhed, der har ramt mange hårdt.' (Arkivfoto)

Sårbare borgere kan igen få besøg som normalt

Hverdagen vender så småt tilbage på sociale tilbud. Besøgsforbud ophæves, så beboere kan få besøg som normalt.
Blandt andre beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har været med til at strikke forskellige hjælpepakker sammen under coronakrisen. (Arkivfoto)

Især arbejdspladser i hovedstadsområdet har brugt lønkompensation

De fem kommuner med den højeste andel af job med lønkompensation ligger i hovedstadsområdet. Flest i Tårnby.
Mange private husejere har i 'corona-foråret' bestemt sig for at renovere deres bolig. Her sker der for eksempel udskiftning af et tag og renovering af mure med mere på et hus i Skagen.

Byggesagerne vælter ind hos kommunerne

Flere kommuner oplever en markant stigning i antallet af byggeansøgninger under coronakrisen. Det lægger et stort pres på sagsbehandlerne i forvaltningerne.

Post-corona: Vi kunne levere under krisen – men hvad har vi lært?

Den offentlige sektor har præsteret ekstraordinært under krisen og har udvist både robusthed og handlekraft til omstilling. Meget, som normalt er svært, er lykkedes. Kan vi fortsætte det i samme omfang efter corona? Nej, men krisen har lært ledere, at målet skal stå helt skarpt, og at vi skal oversætte opgaven meget mere enkelt og præcist.

Post-corona: Læring er bare at gøre det ​

Ikke så snart corona er ved at slippe sit tag i Danmark, danskerne og sundhedsvæsnet, står der i kølvandet noget helt forventeligt og venter: Velmenende analytikere, eksterne og interne konsulenter, der foreslår analyser, evalueringer og undersøgelser med henblik på ”at lære og erfaringsudveksle” af corona-krisen.
Vendelbocentret i Hjørring Kommune er ramt af Covid-19 smitte.

Yderligere syv smittet med corona på nordjysk plejehjem

I alt 41 medarbejdere og beboere på plejehjem i Hjørring Kommune er smittet med coronavirus.
Fagbevægelsen er enig med KL i, at der kan komme fyring på tale, hvis en kommunalt ansat vælger at rejse til et land, som myndighederne fraråder at besøge. (Arkiv)

Kommunalt ansatte kan fyres hvis de bryder rejsereglerne

Fagforeninger og arbejdsretsekspert er enige med KL i, at der kan komme fyring på tale, hvis en kommunalt ansat vælger at rejse til et land, myndighederne fraråder at besøge.
(Arkiv)

Rengøringsassistent død med Covid-19: Gjorde rent på corona-afsnit

En rengøringsassistent blev i marts smittet med coronavirus og døde kort tid efter. Han er dermed det tredje kendte offer for den dødelige virus blandt frontpersonalet herhjemme.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.