FAKTA: Sådan praktiseres håndtryks-loven i kommunerne

Det er en betingelse for udlændinge, der ønsker dansk statsborgerskab, at man deltager i en ceremoni i sin bopælskommune.De såkaldte grundlovsceremonier er en del af den indfødsretsaftale, som den...

FAKTA: Ankestyrelsens tørresnor 2. kvartal

Hvor mange sager har Ankestyrelsen afgjort i andet kvartal af 2019? Og hvor mange af dem blev omgjort, fordi styrelsen ikke var enig med kommunerne? Læs tallene for din kommune her.

Ungdomsarbejdsløsheden udvikler sig meget forskelligt i kommunerne

Ungdomsarbejdsløsheden stiger særligt i Øst- og Sønderjylland. Vestjylland har stadig markant lavere ungdomsarbejdsløshed end resten af landet. Se de nye tal for alle kommuner her.

Godt sammenhold er afgørende for lyst til at blive på arbejdspladsen

Samarbejde og socialt fællesskab på jobbet er vigtige for de ansattes lyst til at blive, viser en ny undersøgelse ifølge HK/Privatbladet. Og når det ikke kører, bliver der ofte peget mod chefen.

Var alting bedre i gamle dage?

For 60 år siden udkom Danmarks Statistik for første gang med ‘Statistisk Tiårsoversigt’. Dengang levede et nyfødt barn 11 år kortere end i dag, de danske familier var gennemsnitligt fattigere og andelen af boliger, som var ejet af beboerne, var markant mindre. 

Regeringen vil skære kommunernes serviceramme

Priserne og lønningerne er steget mindre end ventet, og derfor vil regeringen skære op til en halv milliard af kommunernes serviceramme i 2019. Det øger presset på kommunerne for at finde ekstra besparelser.

Flertal af kommuner har stigende antal borgere på beskæftigelsesydelser

Den store stigning i borgere på fleksjob betyder en samlet stigning af borgere på beskæftigelsesydelser på én procent på landsplan. De mange fleksjobbere opvejer et stort fald i borgere på A-dagpenge, kontanthjælpsydelser og sygedagpenge.

Flugten til de store byer er vendt

Danskernes flyttemønstre har ændret sig radikalt de seneste tre år, viser analyse; flugten fra udkant til metropol er flere steder vendt. Mange hovedstadskommuner har fået nettoudflytning, men tilflyttere strømmer til byer på Sjælland og uden for Aarhus.

Politikere lider fortsat under lav troværdighed

Troværdighedsmåling viser, at politikerne igen i år er den faggruppe, som vi finder mindst troværdige. Se listen over de mest og mindst troværdige faggrupper her. 

Næsten hver ottende ung med lang uddannelse er arbejdsløs

Det er især blandt unge med en lang videregående humanistisk og teologisk uddannelse, at der er høj ledighed.

Løntilskud har størst beskæftigelseseffekt, men falder kraftigt

Aktivering i løntilskud giver efterfølgende job eller uddannelse til over halvdelen. Alligevel bliver stadig færre kontanthjælpsmodtagere ansat med løntilskud. Over fem år er antallet beskåret med to trediedele. Jobcenterchef forklarer hvorfor.

Skolers brug af frivillige test rammer rekordniveau

Brugen af frivillige nationale test er på fire år steget med 33 procent. Man er gået test-amok, lyder kritikken fra SF og EL, der vil skrotte de nationale test.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.