"Vores alarmklokker skal ringe, når børn gennem længere tid trækker sig fra fællesskaber og måske ikke længere går med ud i frikvarterne eller generelt ændrer adfærd," siger direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl.

Hvert fjerde barn oplever ensomheden stærkt

Ensomhed blandt børn og unge er udbredt og skyldes både forhold i skolen og hjemmet. Det viser rapporten "At stå udenfor", som Børns Vilkår og TrygFonden offentliggør i dag.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kommuner vinder tre ud af fire ankesager om seniorførtidspension

Den politiske kritik af kommunerne har ingen dækning i tallene. Kommunernes sagsbehandling er ensartet, og anker bliver som regel afvist.

Borgmester til trafikminister: Overdæk motorvejene i byerne

Gladsaxe opfordrer transportminister Benny Engelbrecht til at overdække motorveje i de tættest beboede byområder og tilbyder sig som pilot-kommune ved overdækning af Hillerødmotorvejen

Fire ud af ti folkeskoler misser krav om daglig motion

Skoleelever bevæger sig for lidt, og der er behov for at styrke faglighed i idræt, mener organisationer.

Nu får nogle kommuner fire gange så meget som andre i tilskud pr. dagpengemodtager

En lang række land- og yderkommuner får i 2020 endnu større fordel af en indbygget skævhed i det særlige beskæftigelsestilskud. Se tallene for alle kommuner her.

Kommunerne kæmper allerede om SOSU-ansatte

Kommunerne får behov for over 40.000 nye SOSU-ansatte de næste 10 år, hvis den service, vi har i dag, skal fastholdes. Læs her om hvilke kommuner, der får den største udfordring.

Ni kommuner vil sætte skatten op

Regeringens ambition om at holde de samlede kommunale skatter i ro ser ud til ikke at blive opfyldt. Kommunerne har samlet set tænkt sig at hæve skatterne med næsten en halv milliard kroner - stik imod kommuneaftalens intention.

Sygeplejersker strømmer til den private sektor

I de sidste fire år har der været en markant vækst i antallet af sygeplejersker, der søger mod den private sektor, viser tal fra dansmarks Statistik og Dansk Sygeplejeråd.

Rekordmange går fra 10 klasse og på efterskole

Det er især i Vestjylland, at en høj andel af eleverne i 10. klasse går på en efterskole, viser nye tal. De sidste tre afsnit med Torben Vind Rasmussen er tilføjet samt lyd.

Teltlejr til asylansøgere i Herning pilles ned

I takt med, at antallet af asylansøgere holder sig lavt, bliver endnu en teltlejr pillet ned. Nu i Herning.

Dagtilbud: Uændrede normeringer trods flere ansatte pædagoger

Ifølge Danmarks Statistiks nye opgørelse er normeringerne for dagtilbud i 2018 identiske med normeringerne for 2017, til trods for at der er ansat 700 flere. Se, hvordan normeringerne i daginstitutionerne har udviklet sig i din kommune.
Der bliver færre ældre og børn end ventet frem til 2022 og derfor blive rpresset på kommunernes budgetter mindre, viser nye tal fra Finansministeriet.

Det demografiske pres bliver mindre de næste år, men derefter tager det fart

Det demografiske pres på kommunernes økonomi falder frem til 2022, men derefter stiger det kraftigt. Se Finansministeriets seneste tal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.