KL formand Jacob Bundsgaard vil enten have penge eller færre krav til kommunernes velfærdsforbedringer.

KL kræver flere penge eller færre velfærdsløfter fra regeringen

KL vil kræve, at regeringen enten justerer sine mange velfærdsløfter eller sikrer kommunerne de nødvendige penge. KL peger dog også på mulighederne for effektiviseringer ved at fjerne de mange detailregler fra staten.

Store ændringer i de enkelte kommuners folkeskoleudgifter per elev

Næstved Kommunes udgifter til folkeskolen per elev steg med 21.000 kroner over ti år, mens de i Langeland Kommune faldt med 21.000 kroner. Mange kommuner har haft lignende fald og stigninger.
I flere kommuner er personalet ad flere omgange blevet sendt hjem i løbet af 2020, og mange er blevet nødt til at udskyde kurser, rejser, nyansættelser, og meget andet. Alligevel svarer de fleste kommuner, at de har haft merudgifter på administration i 2020.

Bemærkelsesværdig forskel på kommunernes opgørelser af udgifter til covid-19

Der er bemærkelsesværdig stor forskel på, hvor store udgifter og besparelser kommunerne har her under coronakrisen. Det viser aktindsigt i kommunernes svar om corona-udgifter. Underdriver kommunerne besparelser på møder, transport og kultur?
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er ifølge eget udsagn "vild frustreret" over, at de penge regeringen har bevilget til ekstra rengøring i daginstitutionerne i en del tilfælde ikke er kommet ud på institutionerne.

Folketinget vil skærpe kontrollen med kommunernes brug af corona-midler

Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg vil have større kontrol med, hvordan kommunerne bruger de penge, de har fået til at dække ekstraudgifter forbundet med covid-19.

Stor forskel på andelen af ældre i plejeboliger i de enkelte kommuner

Der er meget store forskelle kommunerne imellem på, hvor stor en andel af de ældre der bor i plejebolig. Se andele for din kommune her.
Kommunerne stjæler ifølge BUPL's formand Elisa Rimpler penge fra SFO'en ved at kontere udgifter til folkeskolen på SFO-kontoen i strid med reglerne.

BUPL: Kommuner tager penge fra SFO gennem ulovlige konteringer

En lang række kommuner har ifølge analyse fra BUPL skjult overførsler fra SFO til folkeskolen gennem fejlkonteringer i strid med regnskabsreglerne.

Udligningsreform får 21 kommuner til at sænke skatten

Samlet set sænker 21 af landets kommuner skatten svarende til skattenedsættelser for 430 millioner kroner.

Flere yderkommuner oplever stigende velstand efter aktiv indsats

En række yderkommuner har de seneste tre år forbedret deres økonomi og har dermed formået at vende en negativ udvikling. Det viser en ny analyse.

Kæmpe forskelle i udgifterne til folkeskolen på tværs af landet

I Ishøj Kommune bruger man næsten dobbelt så mange penge på folkeskolen per elev, som man gør i Dragør Kommune. Se kortet med alle kommuners udgifter her.
To beboere ønsker ikke at flytte fra det omdiskuterede ældrecenter Havbakken i Hjørring. Nu opsiger kommunen dem og river centret ned.

Beboere nægter at flytte fra plejehjem: Nu river kommunen det ned

Byrådet i Hjørring har bestemt, at omdiskuteret ældrecenter nu skal rives ned. Kommunen vil ikke betale 6,6 mio. kr. om året, for at to beboere kan blive på ældrecentret. Den ene af beboerne nægter at flytte.
Borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager (S), håber på, at hans kommune kan få en større andel af servicerammen for 2021, når borgmestrene til efteråret skal fordele den ekstra milliard, man har fået fra økonomiaftalen.

Faaborg-Midtfyn vil hæve servicen, men forudser kamp om servicerammen

Faaborg-Midtfyn vil bruge cirka 30 mio. fra udligningsgevinst på serviceløft. Borgmester erkender, at det kræver tilbageholdenhed i andre kommuner.
Corona-krisen har givet folkeskoler og dagtilbuds en mulighed for at tænke i nye måder at lære fra sig, lyder det fra foreningen Haver til Maver, som møder stor efterspørgsel lige nu.

Efterspørgsel på udeundervisning i skolerne

Krav om anderledes undervisning i fri luft har gjort, at foreningen Haver til Maver den seneste måned har oplevet en markant stigning i efterspørgsel rundt i landet på deres skolehaveforløb.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.