Fredericia Teater skal som medvirke til talentudvikling inden for musical-genren. Billedet stammer fra High School Muscial 2, som er opført på Fredericia Teater.

Tre jyske teatre på finansloven

Fredericia Teater, Vendsyssel Teater og Randers Egnsteater får nye roller og nye bestyrelser fra årsskiftet.
Henrik Plenge Jakobsens skitse til udsmykning af Ny Ellebjerg station, Sydhavnslinjen Metro, 2024.

Fire kommuner er indstillet til pris for ildsjæle

Hvordan lykkes det bedst med at skabe kunst i det offentlige rum til glæde for kommunens borgere? Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst kårer 'Årets kommunale ildsjæle'.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Fem kommuner: Derfor hæver vi skatten

Her kan du læse budgetforklaringerne fra de fem kommuner, som i 2020 hæver skatteindtægterne mest målt i kroner.
KL's cheføkonom i midten af billedet advarer om, at erviceudgifterne typisk stiger i budgetprocessen, og at derfor ikke plads til store udvidelser i forhold til de foreløbige budgetter.

KL advarer: Serviceramme giver ikke mulighed for budgetudvidelser

Landets byråd må ikke tro, at der er plads til store udvidelser i forhold til de første budgetudkast. Det lille rum, som er tilbage af servicerammen, kan ifølge KL's cheføkonom hurtigt forsvinde.

Mange kommuner fravælger ledige pædagogiske assistenter

Minimumsnormeringer kræver flere pædagogiske assistenter, men kommuner kritiseres for ikke at ansætte dem. SF er klar til at pålægge kommunerne ansættelserne.

Ni kommuner vil sætte skatten op

Regeringens ambition om at holde de samlede kommunale skatter i ro ser ud til ikke at blive opfyldt. Kommunerne har samlet set tænkt sig at hæve skatterne med næsten en halv milliard kroner - stik imod kommuneaftalens intention.
Thomas Gyldal Petersen fra Herlev beskylder partifælle og borgmesterkollega for at ville skabe "sociale dødsfælder" på grund af et forslag om at afskaffe den særlige kommunale hovedstadsudligning.

Facebook-strid varsler splid i S om kommunal udligning

Voldsomt opgør mellem socialdemokratiske borgmestre viser, at reformen af den kommunale udligning kan skabe dyb splid i Socialdemokratiet. Læs de vigtigste dele af debatten mellem markante S-borgmestre her.
Bornholms borgmester Winni Grossbøl er en af ialt 17 socialdemokratiske borgmestre, som forventer at skære på den kommunale service i 2020.

28 kommuner planlægger at skære på velfærden i 2020

Borgerne i næsten hver tredje kommune kan forvente et direkte fald i servicen til næste år. Det viser kommunernes indberetninger til KL af deres forventede budgetter for næste år. Mere end hver tredje socialdemokratiske borgmester planlægger besparelser.
København og 21 andre hovedstadskommuner betaler samlet 13,6 milliarder i udligning til provinskommunerne.

Hovedstadens udligning til provinsen falder i 2020

For første gang siden 2007 falder hovedstadskommunernes betaling af udligning til provinsen. Selv om det kun er et fald på cirka 200 millioner kroner, så kalder borgmester udviklingen for historisk. Se tallene for alle hovedstadskommunerne for 2019 og 2020 her.
Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune.

Kommune får 100 millioner kroner – men vil ikke dele med hårdt ramte skoler

Norddjurs Kommune får 100 millioner kroner i udligning af staten, og de falder på et tørt sted. Men pengene skal ikke bruges på borgerne – de skal bruges til at afdrage på kommunens gæld.

KL-formand advarer mod budgetoverskridelser i kommunerne

Jacob Bundsgaard (S) forventer på nuværende tidspunkt, at kommunerne laver en samlet overskridelse. Nu venter opgaven at få tallet ned. Social- og indenrigsministeren siger, at det er afgørende, at kommunerne samlet overholder budgetterne.

Her er de største vindere og tabere i årets fordeling af udligning og tilskud

Der er både markante vindere og tabere, hvis man ser på, hvor meget de enkelte kommuner fik i udligning og en bred vifte af statstilskud pr. indbygger i 2019 sammenlignet med 2020. Se de største vindere og tabere her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.