Flere religiøse børne- og ungdomsorganisation har haft udfordringer med at opnå økonomisk støtte, måske fordi de er religiøse organisationer.

Usikkerhed om kommuner diskriminerer religiøse organisationer

Bliver religiøse børne- og ungdomsorganisationer behandlet anderledes, når de søger folkeoplysningsmidler? Kulturministeren vil se på problemstillingen efter henvendelse fra Morten Messerschmidt.
Sønderborg Kommune mener at staten skal påtage sig et økonomisk ansvar for bevarelsen det kulturhistoriske symbol, som Dybbøl Mølle er.

Sønderborg Kommune ønsker Dybbøl Mølle på finansloven

Flere lokale kulturhistoriske bygninger er ikke kommet med i finanslovsforslaget, og i Sønderborg har borgmesteren skrevet til kulturministeren for at få Dybbøl Mølle på finansloven.
Sommerens hjælpepakker, det danske sommervejr og billige færgebilletter har haft betydning for, at Ærø Museum taler om besøgsrekord i 2020.

Museerne har klaret sig langt bedre gennem krisen end frygtet

En ny opgørelse viser, at der indtil videre slet ikke har har været så mange fyringer på museerne som frygtet. Hjælpepakker og blandet vejr har gjort en stor forskel.
Projektgruppen Nordjysk Guld vil samle kunstbranchen og forsøge at gøre det attraktivt at være kunstner i Nordjylland.

God grund for kunstnere til at blive i Nordjylland

Kunstnere og kulturfolk vil forbedre vilkårene for kunstnere i Nordjylland. Initiativet kommer fra projektgruppen Nordjysk Guld.
Det går dårligt rent økonomisk hos amatørkulturens foreninger pga coronakrisen. Tønder Amatørscene har måttet aflyse Tønder Revy, der normalt giver 240.000 kroner i billetindtægter.

Amatørkulturen er i klemme i kommunerne

Coronakrisen har ramt mindre aktører i foreningslivet, fordi deres økonomier er relative små, og de derfor falder udenfor hjælpepakkerne. Og ikke alle kommuner holder hånden under foreningerne. Amatørernes Kunst & Kultur Samråd har fremlagt problemet for Kulturudvalget i Folketinget.
Wærket forventes at blive et socialt omdrejningspunkt for idræt og kultur på egnen omkring Thyborøn.

Idrætshal genopstår for første gang som vandkulturhus

Hvad gør man lige, når et lokalområde gerne vil have en svømmehal? I vestjyske Thyborøn så man muligheder i den gamle idrætshal, og den er nu blev indviet som vandkulturhus.
Museum Midtjylland er et af de mange museer, som er med i det landsdækkende initiativ og de lokale unge har gratis adgang til Frilandsmuseet Herning, Klosterlund Museum og Vester Palsgaard Skovmuseum.

Unge får gratis adgang til 70 museer

Museer i hele landet inviterer unge under 27 år til at gå gratis i museum i anledning af det landsdækkende initiativ 'K7'. Og desto flere museer de unge besøger, jo større er chancen for at vinde syv årskort til vennegruppen.
Aalborg, Silkeborg, Nyborg og Vordingborg deltog i et pilotprojekt "Kultur på recept" og erfaringerne videreføres nu i Sønderborg Kommune.

Sønderborg vil nu ordinere kultur på recept

Sønderborg Kommune vil bruge kulturen til at fremme trivslen hos borgere, som måske lider af stress, angst eller depression. Det sker på baggrund af gode erfaringer fra andre kommuner med satspuljeprojektet 'Kultur på recept'.
Lokalområder vigtigere end nogensinde – også i genåbningen efter corona. Resultater fra undersøgelse viser, at f.eks. at byerne begynder at være tilbage på det samme aktivitetsniveau som det var før corona – men på en lidt ny måde.

Ny rapport: Pladser og lokalområder er blevet vigtigere samlingssteder

En ny rapport viser, at byrum og lokalområder har haft stor betydning under corona-krisen, og levende byrum er derfor vigtige i hele landet.

Kunsten går på overraskelsesangreb i landsbyerne

Kulturbranchen har tænkt i nye koncepter, for at publikum i alle egne af landet kan få en særlig oplevelse på trods af Covid-19-restriktionerne.
Turismeomsætning på Sjælland og øerne skal stige til 15 mia. kroner i 2025 i følge ny udviklingsplan.

Sjælland og øerne har en ny plan for mere turisme

Der mangler vækst i turismen på Sjælland og øerne. Derfor er 17 kommuner gået sammen om en udviklingsplan for Region Sjælland, som skal få turismeomsætningen til at stige frem til 2025 med to milliarder kroner til gavn for både borgere og besøgende.
Regan Vest har haft et midlertidigt driftstilskud, som udløber i 2020. En forlængelse af tilskuddet er med i regeringens prioriteter for den kommende finanslov.

Kreative børn prioriteres i finanslovsforslaget

Musik- og kulturskoler i alle kommuner skal styrkes ifølge regeringens forslag til den kommende finanslov sammen med 'Sangens hus'.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.