20 byer set med 20 forfatteres øjne

20 forfattere rejste ud, udforskede og oplevede 20 danske byer og skrev hver sin tekst, som nu kan høres på bogmessen eller læses på hvemerdanmark.dk.

Talentmiljø omkring Limfjordsteatret

Teatret på Mors opretter nu Limfjordsteatrets Akademi for Scenekunst for at passe bedre til virkeligheden og de unge talenter.

Genforeningen skal fejres med manér

Kulturministeriet uddeler nu to millioner kroner til en række nye aktiviteter, som skal være med til at fejre genforeningen i 2020 over hele landet.
Hvis der er noget ukorrekt eller forkert i de svar, som Radio- og tv-nævnet har givet de tre tilbudsgivere, skal det rettes mener Kulturminister Rasmus Prehn (S)

Kammeradvokaten punkterer politisk ønske om genudbud af DAB-radio

Kammeradvokaten: Kun markante fejl kan give nyt dab-udbud.

Thy Teater trænger til en vision

Evaluering påpeger, at det kunstneriske kvalitetsniveau på Thy Teaters egenproduktioner ikke lever op til det generelle niveau for egnsteatre i Danmark.

Hamletscenen i Helsingør har svært ved at overholde aftale

Hamletscenen i Helsingør kan kun fortsætte som egnsteater, hvis det ændrer profil og organisation. Desuden mangler teatret en scene, konkluderer uvildig rapport.

Hvordan kunst løfter udsatte områder

Kunst skaber sammenhængskraft. I Esbjerg er et nyt projekt på programmet, når Statens Kunstfond inviterer til dialogmøde om udsatte boligområder.
Det giver børn et festfyrværkeri i hjernen, når de spiller et musikinstrument. Derudover styrkes inklusion, sammenhold og motorisk læring, mener flere musikskoleledere. (Arkivfoto)

Trompet, guitar og trommer skal give skolebørn dannelse

Det bør være lærdom for alle skolebørn at kunne spille på et musikinstrument, lyder filosofien i blandt andet Haderslev, Hjørring og Nyborg kommuner.

Flere udsatte i lokale idrætsfællesskaber

Flere udsatte borgere skal inkluderes i idrætsfællesskaber. Kulturministeriet introducerer ny pulje på 19,2 mio. kr., der skal sætte gang i udviklingen.

Analyse: DAB-udbuddets aktører er havnet i en offentlig bermudatrekant

Dab-udbuddet er en politisk føljeton, som aktørerne må betragte som et markedsvilkår og en relativ forudsigelig mekanisme ifb med høj-profilerede offentlige udbud.
Når folk på Bornholm, det sydlige Falster og store dele af Lolland tænder for DAB-radioen 1. april 2020, bliver det ikke muligt at lytte til radio Louds programmer.

Bornholm og Lolland-Falster får ikke glæde af ny radiokanal

Danmark får en ny radiokanal næste år, men det bliver ikke hele landet, der kan lytte med. Udgifterne er alt for høje, vurderer kanalens distributør.
Musikskolechef i Haderslev Kommune Jesper Ry har fået DMA-prisen for Årets Forbillede.

Musikskolechef er ‘Årets forbillede’

Jesper Ry er en musikalsk inspirator og en utrættelig ildsjæl i Haderslev Kommune, og ved uddelingen af årets Danish Music Awards fik han prisen som 'Årets forbillede' for sit arbejde med at få musikken ud på folkeskolerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.