De Konservative spås at blive kommunalvalgets store vinder. Billedet er fra valgfesten ved KV17. (Arkiv)

Se hvem der står til op- og nedtur ved KV21

Konservative står til at blive de store vindere ved KV21. Læs her, hvordan udsigten er for alle partier med de aktuelle meningsmålinger.
Peder Foldager er medlem af byrådet i Varde og håber på i dag at blive valgt som Venstres borgmesterkandidat til KV21. En lokal maskinstationsejer støtter ham på en usædvanlig måde.

Usædvanligt: Firmaer betaler for at skaffe stemmer på V-borgmesterkandidater

To virksomheder betaler for at skaffe stemmer til bestemte borgmesterkandidater. Det er den usædvanlige situation op til afstemning om, hvem der skal være Venstres spidskandidat i Varde Kommune.
Tre fynske byrådsmedlemmer og frafaldne DF'ereer gået sammen i partiet De Lokalnationale. Det er fra venstre Carsten Kudsk, Nyborg, Christel Gall, Odense, og Betina S. Christiansen, Assens.

Frafaldne DF’ere stifter partiet De Lokalnationale

Et nyt parti bestående af frafaldne DF'ere er ved at blive etableret. Foreløbig er fire lokalpolitikere fra Fyn gået over til De Lokalnationale. Tvivlsomt om partiet vinder byrådspladser ved KV21, vurderer professor.
De her kvinder kan blive nyvalgte borgmestre ved kommunalvalget. Fra venstre er der Ellen Trane Nørby (V) i Svendborg, Sophie Hæstorp Andersen (S) i København og Merete Amdisen (S) i Ishøj.

Prognose: Flere kvinder bliver borgmestre

NB-Kommunes læsere er enige: Flere kvinder kommer til at sætte sig i en borgmesterstol efter kommunalvalget i november. Og én eller flere borgmestre må regne med at blive beskyldt for sexchikane op til KV21.

Kan du spå om kommunerne i 2021?

NYTÅRSQUIZ - Hvor mange borgmesterposter erobres af kvinder ved KV21? Kommer ansatte i kommunerne til at strejke? Hvor mange kommuner får lavet en klimahandlingsplan? Kom med dine bud i NB-Kommunes nytårsquiz om det kommunale Danmark i 2021.
Socialdemokratiets spidskandidat til borgmesterposten i Ishøj Merete Amdisen og partiet lokalt har været ude i et sandt stormvej.

Balladen i Ishøj kræver ekstern mægling

Der skal ekstern mægling til for at forlige parterne i Socialdemokratiet i Ishøj Kommune, hvor der har været maratonmøder med voldsomme beskyldninger. 'Vi skal have noget hjælp, så vi kan koncentrere os om at diskutere politik,' siger den nye topkandidat til borgmesterposten.
Hans Luunbjerg (V), som er viceborgmester, trækker sig som kandidat til KV21.

Kyllingelort får viceborgmester til at trække sig som kandidat

Tidligere borgmester og nuværende godsejer og spidskandidat trækker sig som kandidat til kommunalvalget næste år. Kyllingemøg og avisskriverier har fjernet lysten til at fortsætte.
Jacob Bjerregaard (t.v.), der er S-borgmester i Fredericia, stopper som borgmester med udgangen af januar, oplyser han på Facebook. Jacob Bjerregaard, der blev borgmester i januar 2014, har fået et nyt job i kommunikationsbureauet Advice. (Arkiv)

Direktørjob får S-stemmesluger til at kvitte borgmesterpost

Jacob Bjerregaard (S) begynder 1. februar hos kommunikationsbureauet Advice og stopper derfor som borgmester.
Laila Sortland fra Syddjurs Kommune er som det seneste byrådsmedlem gået fra Dansk Folkeparti. Generelt har DF'erne lokalt svært ved at finde optimismen frem forud for KV21.

DF’ere gruer for KV21

Der er udbredt pessimisme blandt Dansk Folkepartis byrådsmedlemmer før kommunalvalget næste år. Det viser rundspørge. Lokalpolitikerne må håbe på, at partiet på Christiansborg 'kan få skuden rettet op,' siger valgforsker.
Hvis der ikke er en effektiv coronavaccine klar om et år, kan det blive nødvendigt at tage nye forholdsregler ved kommunalvalget for at mindske smitterisiko. Her er der fuldt hus på Frederiksberg Rådhus under regions- og kommunalvalget i 2017. (Arkiv) -

Et år til KV21: Corona kan forandre valgdagen

Om et år er der kommunalvalg. Ministerie ser på mulige tiltag på valgdagen, hvis corona stadig er i omløb.
Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) melder sig nu ind i kampen for at blive ny socialdemokratisk overborgmester i København.

Kommentator: Hæstorp er det sikre valg som mulig overborgmester

Om et år skal københavnerne stemme ved kommunalvalget, og kommentator spår Sophie Hæstorp gode chancer.
Den 57-årige socialdemokrat Mette Reissmann vil være overborgmester i København, og er den første som har meldt sig på banen som mulig kandidat efter Frank Jensen. (Arkivfoto)

Mette Reissmann vil være overborgmester i København

Første mulige kandidat til at blive ny S-overborgmester i København er tidligere folketingsmedlem. Hun har også siddet i Borgerrepræsentationen og er kendt fra en rolle som vært på programmet 'Luksusfælden'.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.