S-borgmestre ønsker at minister skrotter håndtryks-lov

Borgmestre kalder den tidligere regerings håndtryks-lov udansk og ønsker den fjernet. Minister har ikke taget endelig stilling til den.

FAKTA: Sådan praktiseres håndtryks-loven i kommunerne

Det er en betingelse for udlændinge, der ønsker dansk statsborgerskab, at man deltager i en ceremoni i sin bopælskommune.De såkaldte grundlovsceremonier er en del af den indfødsretsaftale, som den...

Minister om at ændre parkeringslov: Vi skal tænke os om

Borgmestre mener, at lov giver incitament til at sætte parkeringsindtægter op. Minister overvejer løsning, der løser problemerne i både byer og landkommuner.

Kulturministeren vil overveje ændringer af lov om sten- og jorddiger

En langtrukken sag om et usynligt dige i det nordjyske og en uduelig lov, får nu kulturministeren til at kigge nærmere på reglerne og administrationen af dem.

Forældet lov stavnsbinder kommuner til fossil gas

Kommuner og virksomheder vil gerne erstatte naturgas med en gashybrid-varmepumpe og dermed reducere deres CO2-udledning, men det er direkte ulovligt. Absurd teknikalitet, siger energiprofessor.

Partier vil afskaffe hjemløselov efter sag om forvist 52-årig

Sag om forvisning af hjemløs får regeringens støttepartiet til at kræve hjemløseloven afskaffet. Men regeringen vil kun ændre på loven.

Far til fire mister retten til at pleje døende kone

Plejeorloven forsvinder, når døende ægtefælle er på hospice. Kommunerne har forskellig praksis på området, men nu vil minister vil se på reglerne.

Frikommuneforsøg står i stampe: Kun seks ansøgninger

Kun fire kommuner søgte om at være med seneste runde med frikommuneforsøg. Nu vil indenrigsminister Astrid Krag (S) kigge på ordningen.

Hjørring fyrede halvdelen af lederne i forvaltning for at hjælpe ledige i job

Hjørring blev i går fremhævet af regeringens ledelseskommission som en visionær kommune, der ikke er bange for at sætte ledere fra bestillingen, hvis de ikke kan levere. Læs historien bag den markante succes i Hjørring.

Minister får mandat til at sætte kommuner med dårlig job-indsats under administration

Regeringen kan i fremtiden sætte kommuner under administration, hvis kommunen har for mange borgere på offentlig forsørgelse og ikke lever op til centralt fastsatte krav for jobindsatsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Modtag den daglige gratis oversigt over nyheder direkte i din indbakke.